Halep’te tecrit protesto edildi

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce kişi bir araya gelerek Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınadı.

Halep Şehit Aileleri Meclisi ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Suriye İnisiyatifi öncülüğünde yüzlerce kişi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kınamak için bir araya geldi.

Yürüyüşe sivil kurum ve siyasi parti üyeleri de katıldı. Şêxmeqsûd Mahallesi’nde yapılan yürüyüşte “Önder Apo’nun İmralı’daki direnişi özgürlük için halkın kalbi oldu” yazılı pankart ve Abdullah Öcalan’ın resimleri taşındı. Suriye Geleceği Partisi merkezine kadar süren yürüyüşten sonra Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Roşan Mihemed kitleye hitaben bir konuşma yaptı. Türk devletinin halkın umutlarını kırmak için her yolu kullanarak Kürt halkını Önderliğinden ayırmaya çalıştığını belirten Roşan Mihemed, “Ama Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğü gerçekleşene kadar mücadelemizi sürdüreceğimizin ve onun fikirlerinin takipçisi olacağımız sözünü veriyoruz” dedi.

Ardından konuşan Önder Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Suriye İnisiyatifi Üyesi Bedran Hemo ise, “İmralı'nın direnişi, bizi bağlayan prangaları ve haritamız üzerinde konulan sınırları boşa çıkardı” dedi.

İmralı'nın halkların özgürlük, barış, demokrasi ve kardeşlik kapısı olduğuna dikkat çeken Bedran, Önder Öcalan'a özgürlük çağrısı yapmanın önemine vurgu yaptı.