Halep’te işgal saldırılarına karşı yürüyüş

Halep’te binlerce kişinin katılımı ile yapılan yürüyüşte Türk devletinin işgal saldırılarını protesto edildi.

Halep’te düzenlenen yürüyüş ile Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük işgal saldırıları protesto edildi.

Eşrefiyê Mahallesi’nde bir araya gelen binler, YPG, YPJ, TEV-DEM bayrakları, Türk devleti ve çeteleri tarafından katledilen çocukların fotoğrafları ve üzerinde “İşgali ve soykırımı yok etmek için kendini koru” yazılı pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Sık sık işgal karşıtı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş, Îstîqama Parkı’nda mitinge dönüştü. Burada saygı duruşunun ardından Eşrefiye Mahalle Meclisi Yöneticisi Ehmed Cafer konuşma yaptı.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerine yönelik işgal saldırılarını kınayan Cafer, “Türk devletinin tarihi katliamlarla doludur. Türk devleti Til Rifat’ta aralarında 8 çocuğun bulunduğu 10 sivili katletti. Türk devletinin siyaseti faşizmdir ve ahlak dışıdır. Kürt partileri, Türk devletinin saldırılarını durdurmak ve Kürt davasını savunmak için Kürdistan Ulusal Kongresini başlatmalıdır” dedi.

Daha sonra konuşan Eğitim ve Bilim Kadın Vakfı Yöneticisi Hena Kerdûş şunları söyledi: “Demokratik ulus projesi, QSD ve Özerk Yönetim, siyasi ve uluslararası dengeleri değiştirdi, DAİŞ’e son verdi ve bölgeye huzur, güvenlik getirdi. Bu durum Türk devletini rahatsız ettiği için, Türk devleti bölgeye yönelik saldırılara başladı. Uluslararası toplumun Türk devletinin suçları karşısındaki sessizliğini kınıyorum. İnsan hakları örgütlerini ve hukuk örgütlerini bir an önce Türk devletinin insanlık ve ahlak dışı katliamlarını durdurmaya çağırıyorum.”

Yürüyüş, “Berxwedan jiyane”, “Bijî Berxwedana Rûmetê” sloganları eşliğinde sona erdi.