Halep halkı Cindirêsê katliamına karşı yürüdü

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinden yüzlerce kişi, Cindirêsê katliamına karşı yürüdü.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrfiyê mahallelerinden yüzlerce kişi, Cindirêsê katliamını kınamak için bir yürüyüş gerçekleştirdi.

Şêxmeqsûd Mahallesi’nin doğusundaki gençlik salonu önünde başlayan yürüyüşte, “İşgalci Türk devletine ve ihanete ölüm”, “Sivilleri katletmeyin” ve “Cindirêsê Newrozu şehitlerinin fedakarlığı sayesinde Efrîn serhildanı başarıya ulaşacak” yazılı pankartları taşındı.

Yürüyüş, Şêxmeqsûd’un doğusundaki 7 Şehit Meydanı’na kadar devam etti. Burada konuşan Kongra Star Halep Koordinasyon Üyesi Fehîme Hemo, Cindirêsê katliamını kınadı ve ırkçı bir suç olarak nitelendirdi. Fehîme Hemo, suçun gerçek faillerinin yargılanması gerektiğini kaydetti.

TÜM KURDİSTANLILARA ÇAĞRI

Uluslararası güçlerin bu suçlara karşı sessiz kalmasının işgalcilerle iş birliğine işaret ettiğine dikkat çeken Hemo, halka Efrîn’i özgürleştirene kadar işgalcilere ve çetelere karşı birliği güçlendirme çağrısı yaptı.

Öte yandan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Halep Meclis Üyesi Cîhan Berkel, dünyadaki tüm Kurdistanlılara Efrîn’deki Kürtlere destek verme çağrısında bulundu. Cîhan Berkel, işgalci Türk devletinden hesap sorulması gerektiğini kaydetti.