Gerilladan Iğdır ve Hakkari'de bir dizi eylem

HPG gerillaları Iğdır’da iki ayrı karakola eylem düzenlerken, Şemdinli’de bir tepede konumlanan işgalci güçler hedef alındı. Çukurca’da ise bomba yüklü insansız hava aracı ile askeri bir alay ve karakol vuruldu.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Iğdır ve Hakkari’de bir çok karakolu hedeflediğini açıkladı. Eylemlerden ikisinde ölü ve yaralı sayısı tespit edilemezken, Iğdır’daki eylemlerde en az 3 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG-BİM, “Serhat Eyaleti’nde devam etmekte olan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde 20 Mart günü güçlerimiz işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” diyerek şu detayları verdi:

-“Güçlerimiz saat 14.00’da Iğdır’a bağlı Hırgovê karakolunda bulunan askerlere yönelik bir suikast eylemi düzenlemiş ve 1 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu, ölü asker zırhlı araçların desteği ile alandan uzaklaştırmıştır.

-Aynı gün güçlerimiz, yine Iğdır’a bağlı Axuri Karakolu’ndaki bir mevziide toplanan askerleri hedeflemiştir. İsabetli bir şekilde vurulan askerlerden 2’si öldürülmüştür. Eylem ardından ölü askerleri zırhlı araçlar ile alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, çevresindeki alanı ağır silahlar ile rastgele bir şekilde taramıştır.

-21 Mart günü saat 05.40’ta güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii ve barınakların yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

-20 Mart günü saat 10.00’da güçlerimiz, Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) kaymakamlığı, Rubarok (Derecik) alayı ve Zeytê Karakolu’na yönelik bomba yüklü insansız hava araçları ile eylem düzenlemiştir. Tespit edilen hedeflerin tam isabet bir şekilde vurulduğu bu eylemde, düşmanın kayıpları tespit edilememiştir.”

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRILARI

HPG-BİM, işgalci orduya ait savaş uçaklarının gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nı bombaladığını da bildirdi.

Bu saldırılara ilişkin şu bilgiler verildi:

“20 Mart günü saat 09.30 ile 10.30 arasında işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’ndan Kandil bölgesinde bulunan Enzê Köyü çevresini, saat 19.30 sularında savaş uçakları Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 23.00’da ise Heftanin bölgesinde bulunan Pirbula Köyü’ndeki sivillere ait bir evi bombalamıştır.

21 Mart günü savaş uçakları 09.00 ile 10.00 arasında Zap bölgesine bağlı Çemço ve Sida alanları ile Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 13.00 ile 13.30 arasında ise Kandil bölgesine bağlı Ebubekir Köyü’nü bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda güçlerimizin herhangi bir kaybı yaşanmazken, Pirbula Köyü’nde eve yapılan saldırıda ev tümden yıkılmış, yöre halkına ait olan araçlar ile bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.”