Gerilla Zap: Zafer Kürt halkı ve gerillanın olacak

Heftanin direnişinde yer alan HPG gerillası Qendil Zap, gerillanın hiçbir zaman Heftanin’de yenilmeyeceğini belirterek, “Zafer Kürt halkı ve gerillanın olacak” dedi.

Gerillanın işgalci Türk güçlerine karşı başlattığı Cenga Heftanin direnişinde yer alan Qendil Zap, Haziran ayında işgal saldırılarının başladığını hatırlatarak, buna karşı “büyük öncü Zilan ruhuyla” direniş geliştiğini kaydetti.

“Duygusal bir tarzdan ziyade, gerekli tedbirlerle intikam tarzı öne çıktı” diyen Zap, “Heftanin’de her ağaç, her taşın yanında direniş kokusu geliyor” ifadelerini kullandı.

Türk devletinin yoğun bir şekilde kullandığı teknolojik saldırı imkanlarına dikkat çeken Zap, “Hareketimizin öne çıkardığı alternatif, verilen perspektifler düşmanın tüm tekniğini boşa çıkarmaya yetiyor. Hep gerilla korkusuyla yaşayacaklar” şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tekniğe karşı insanın gücüne vurgu yapan sözlerini anımsatan Zap, “Biz Heftanin’de bu düşünce temelinde hareket ediyor, kendimizi koruyor ve eylem yapıyoruz” dedi.

Türk devletinin bazı yerleri işgal ettiğini ancak gerillanın de sürekli etrafında olduğunu belirten Zap, yeni dönem gerillasının eylem ve hareket biçimine işaret ederek, “Gerilla hem yerini sağlama alıyor hem de düşmana darbe vuruyor. Düşman, bu gerilla tarzı ile Heftanin’de sıkıştı” diye ekledi.

Kürdistan halkının da her dönemden daha fazla işgale karşı durması gerektiğini belirten Zap, şöyle konuştu:

“Burası Kürdistan toprağıdır. Bu halk, toprağın sahibidir. Kürdistan halkı ve özellikle de Güney Kürdistan halkı her dönemden daha fazla kendi topraklarındaki işgale karşı daha sert bir şekilde durmalı. Düşmanın saldırıları sadece Heftanin ile sınırlı değil, amaçları tüm Güney Kürdistan’ı işgal etmektir. Başta kadın ve gençler olmak üzere herkesin bu gerilla hamlesinin etrafından toplanması ve direniş ateşini gürleştirmesi gerekiyor.”

Son olarak bir şarkı söyleyen HPG gerillası Zap, şöyle noktaladı: “Burası Heftanin. Kürtlerin tüm düşmanları bilmeli ki, Kürdistan özgürlük gerillaları hiçbir zaman Heftanin’de yenilmeyecek. Zafer Kürt halkı ve gerillanın olacak.”