Gençler, şehitliklere saldıran Türk devletini protesto etti

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi gençleri, Türk devletinin işgal bölgelerindeki şehitliklere saldırmasını protesto etti.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi gençleri, Türk devleti ve çetelerinin işgal altındaki bölgelerde işlediği suçlara ve şehitliği eğitim üssüne dönüştürmesine karşı “Değerlerimize el uzatmak intikâm nedenidir” şiarıyla eylem düzenledi.
Kobanê’nin güneyinde yürüyüşe geçen gençler, Şehit Aileleri Meclisi’nin bayraklarını taşıdı. Gençler, işgalci Türk devletinin suçlarına tepki gösteren sloganlar atarak Şehîd Dîcle Şehitliği’ne kadar yürüdü.

'SAVAŞ SUÇU İŞLİYOR'

Şehîd Dîcle Şehitliği’nde kitle adına konuşma yapan Meclis Üyesi Hecî Kolagasî, işgalci Türk devletinin suçlarını insanlık dışı ve savaş suçu olarak tanımladı.

İşgalci devletin vahşi bir şekilde şehitliğe saldırdığını ve uluslararası güçlerin ise buna karşı sessiz kaldığını belirten Kolagasî, şu ana kadar hiçbir hukuk örgütünün bu suça tepki vermediğini söyledi.

Konuşmasının devamında Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silah kullanmasına değinen Hecî Kolagasî, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlanıncaya kadar mücadele edeceklerini kaydetti.