Gazeteci Ekinci: İşgalci bizi yıldırmayacak

Türk savaş uçaklarının 13 Ekim’de Serêkaniyê’de sivil konvoyu hedef alması sonucu yaralanan gazeteciler arasında bulunan Mehmet Ekinci, işgalcinin kendisini yıldırmayacağını söyledi.

İşgalci Türk devleti, Cizîr’den Serêkaniyê’ye giden sivil konvoyu 13 Ekim günü saat 15.40’ta savaş uçaklarıyla bombaladı. ANHA muhabiri Seed Ehmed ve Çıra TV muhabiri Mihemed Hisen Reşo ile birlikte 12 sivil şehit düştü, 8’i gazeteci 73 sivil yaralandı. ANF muhabiri Ersin Çaksu, Stêrk TV muhabiri Emel Yunis, North Press muhabiri Dilsoz Dildar, gazeteci Bircan Yıldız, Rojbin Ekin, Abdreşid Mihemed Mihemed, Rudaw muhabiri Huner Ehmed ile birlikte yaralanan ANHA muhabiri Mehmet Ekinci, ANF’ye konuştu.

5. gününde direnişi takip etmek amacıyla orada bulunduğunu; bölgede yoğun saldırıların yanı sıra görkemli bir direniş sergilendiğini belirten Ekihci, “O gün Serêkaniyê halkı ve QSD savaşçılarının direnişini sahiplenmek ve selamlamak için şehre ulaşan halkı görüntülemek için oradaydık. Konvoyun henüz şehre ulaştığı 15.00-16.00 saatleri arasında işgalci Türk devletinin savaş uçakları tarafından sivil halka yönelik saldırılar gerçekleştirildi” dedi.

Bir Kürt gazeteci olarak Türk devletinin amacının işgal, katliam, soykırım ve bu toprakların gerçek sahibi olan halkı göç ettirmek olduğunu bildiğini belirten Ekinci, bütün dünyanın gözleri önünde bu pervasızlığını sergilemesinin, aynı zamanda onun ipini bırakan güçlerin utancı olduğunu vurguladı. Ekinci, Türk devleti hangi vahşi yöntemleri uygularsa uygulasın kendisini yıldırmayacağını; burada gazetecilik yapmaya ve gerçekleri duyurmaya devam edeceğini söyledi.