Fedai eylem gerçekleştiren savaşçının kimlik bilgileri açıklandı

QSD Basın Merkezi, Yûnis Mihemed (Berxwedan Amed) isimli savaşçılarının Girê Spî’nin Mişrafa köyünde fedai eylem yaptığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, Yûnis Mihemed (Berxwedan Amed) isimli savaşçılarının Girê Spî’nin Mişrafa köyünde fedai eylem gerçekleştirdiğini açıkladı. Eylemde 20 çetenin öldüğü belirtilirken, güçlü iradenin her türlü teknik silahtan daha etkili olduğu vurgusu yapıldı.

“Rojava Devriminin ilk gününden itibaren Kürt halkının kazanımları ile halkın evini ve yaşamını korumak için mücadele eden savaşçılar, bugün de halkların onurunu koruyor” denilen QSD Basın Merkezi açıklamasında şunlar belirtildi: “Rojava’ya dönük terör saldırılarına karşı bu toprakların binlerce genci, büyük bir irade ile kahramanca ve fedaice mücadele etti ve saldırılara karşı kalkan oldu.

Şehit Berxwedan da devrimin ilk gününden itibaren Amed’ten (Diyarbakır) bölgeye geldi ve seferberlik ruhuyla katıldığı Kobanê direnişinden DAİŞ’in bitirildiği Baxoz’daki direnişe kadar etkin mücadele etti. Şehit Berxwedan, tüm görev ve sorumluluklarını başarıyla yerine getirdi, her daim en ön saflarda yer aldı ve büyük bir irade ile DAİŞ’e karşı mücadele etti.

Ayrıca yaralanmasına rağmen direnişten geri kalmadı ve ön saflarda yer almaya devam etti. DAİŞ çetelerine karşı mücadele ettiği gibi Türk devletinin işgal saldırılarına karşı da durdu ve kahramanca savaştı. Güçlü bir irade ile fedai eylem kararı aldı ve kararını başarıyla gerçekleştirdi.

İşgalci Türk ordusu, Rojava’nın terörden arındırılmasını kabullenemedi ve güvenli alanlara dönük saldırılara başladı. Türk devleti saldırılarında Berxwedan gibi direnişçiler ile karşılaştı. Şehit Berxwedan, Arîn Mîrkan gibi bombalarını yüklendi ve işgalcilere patlattı. Ülke savunması için hiç vakit kaybetmeden harekete geçen Berxwedan, Arîn ve Îlan’ların ruhu ile güçlü bir iradeyle fedai eylemi gerçekleştirmiş ve şehit düşmüştür.

Şehit Berxwedan eyleminde 20’yi aşkın çeteyi öldürdü ve herkese güçlü bir iradenin her türlü güçlü teknikten ve işgalci zihniyetten daha etkili olduğunu gösterdi.

Bu vesileyle tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz, şehit aileleri ve halkımıza başsağlığı dileklerimizi iletiyoruz. Şehitlerimizin mirasından özgür bir gelecek yaratacağımızın ve şehitlerin çizgisini takip edeceğimizin sözünü yineliyoruz.

Şehidimizin kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Berxwedan Amed

Adı ve Soyadı: Yûnis Mihemed

Anne Adı: Muqedes

Baba Adı: Mihemed

Şahadet yeri ve tarihi: Girê Spî- Mişrafa köyü- 22 Ekim 2019”