Etnik temizlik: Efrîn’e 64 bin çete ailesi yerleştirildi

Türk devleti, işgal ettiği Efrîn’de etnik temizlik operasyonu çerçevesinde, çoğunluğu çetelerin ailelerinden oluşan en az 60 bin kişiyi kente yerleştirdi.

Türk işgal güçleri ve himayesindeki çeteler, Efrîn sakinlerini zorla, tehdit, işkence ve katliamlarla çıkarırken, yerlerine rejime bağlı çetelerin ailelerini yerleştirmeye devam ediyor.

Son bir yıl içerisinde etnik temizlik kampanyası çerçevesinde onbinlerce kişi Efrîn’e yerleştirildi.

Bu kişiler, İdlib başta olmak üzere Türk işgalindeki diğer bölgelerden getilerek Efrîn’e yerleştiriliyor

ANHA’nın haberine göre Türk devleti çoğunluğu Heyet Tehrir El-Şam (Cebhet El-Nusra) çetelerinin ailelerinden oluşan 190 bin kişiyi İdlib’den getirip, Efrîn, Ezaz, Bab, Cerablus ve Rai’ye yerleştirdi.

Heyet Tehrir El-Şam çetelerinin ailelerinin Suriye rejim güçleri ve Türk devletine bağlı çete grupları arasında İdlib’de yaşanan şiddetli çatışmalar ardından kentten çıkarıldıkları bildiriliyor. Bunlardan 60 bininin Efrîn’e taşındığı belirtiliyor. Başka bölgelerden transfer edilen aileler, Cindirês, Şiyê, Bilbilê, Şêra ve Efrîn merkezine yerleştirildi.

Efrîn’e daha önce de çoğunluğu çete ailesi 4 bin kişi yerleştirilmişti. Son nakillerle birlikte kentte yerleştirilen çete ailelerinin sayısı en az 64 bine çıktı.

Türk işgal güçleri, Kürt bölgelerine yerleştirilen çete ailelerinin yanısıra, binlercesini de Atme kampı ve Cindirêsê ilçesine bağlı Dêrbelût köyüne taşıdı. Ayrıca Cindirêsê’ye bağlı Mele Xelîl köyünde büyük yeni kamplar kurulduğu bildirildi.