Ehmed: Türkiye ve Katar Suriye'deki terörde ortak

MSD Eş Başkanı Ehmed, Türkiye’nin Katar'a desteğinin Suriye’deki terörle ilgili olduğunu söyledi. Türkiye’nin Cerablus ve Bab gibi İdlib’i de işgal etmek istediğini belirten Ehmed, uluslararası çevrelerin sessizliğine tepki gösterdi.

Demokratik Suriye Meclisi (MSD) Eş Başkanı İlham Ehmed, MSD Eş Başkanı Riyad Derar’ın da hazır bulunduğu Dirbesiye’deki merkezinde gerçekleştirilen Siyasi Konsey 2. Olağan Toplantısı’nda Ortadoğu ve bölgedeki durumu değerlendirdi.

Ehmed, Türkiye’nin Katar krizindeki tutumuna dikkat çekti ve şöyle dedi: “Katar krizinin başında bazı devletler Katar’ın teröre destek verdiğine söyledi, Türkiye de Katar’a desteklerini gösterdi. Çünkü Türkiye ve Katar, Suriye’deki teröre destekte ortaktır, bu yüzden de Katar’a destek veriyor."

'İŞGALİ YAYMAK İSTİYOR'

Türkiye’nin Suriye topraklarını işgaline değinen Ehmed, "Türk devleti çetelerini hazırlamakla İdlib’i de Cerablus ve Bab gibi işgal etmeye çalışıyor. Uluslararası toplum Türk devletinin Suriye topraklarını işgaline ilişkin herhangi bir tepki göstermemiştir" diye belirtti.

MSD Eş Başkanı İlham Ehmed, MSD’nin yalnızca bir bölgeye bağlı olmadığını, aksine tüm Suriye’ye bağlı olduğunu da belirtti.