Eğitim Komitesi Qamişlo’daki ‘barbar saldırıyı’ kınadı

Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi, Qamişlo’daki eğitim kurumunu hedef alan “barbar saldırıyı” kınadı.

Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Eğitim ve Öğretim Komitesi önünde sabah saatlerinde bomba yerleştirilmiş bir araç patladı.

İş Güvenlik Güçleri, “Bugün (5 Aralık) saat 08:00’de mayınla bir araçta patlama oldu. Terörist bir unsur, öğretmen ve eğitim kurumları çalışanlarına tahsis edilmiş araca mayın yerleştirmiştir” açıklamasında bulundu.

Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi de patlamanın yaşandığı yerde bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada “İşgalci Türk devletinin yıllardır bütün kirli savaş yöntemleri ile bölge ve halkına saldırdığı bilinmektedir. Her gün farklı yöntemlerle halk ve sivil kurumlara yönelik katliam gerçekleştirmektedir” denildi.

Açıklamada, “Cizre Bölgesi Eğitim ve Öğretim Komitesi çalışanlarının taşıyan araç, mayınlanmış ve çalışanların toplandığı saatte barbarca bir saldırı ile patlatıldı. Bilindiği üzere komitenin yüzlerce çalışanı var ve onların toplanma saatinde büyük bir katliam yapılmak istendi” diye belirtildi.

İşgalci Türk devletinin yıllardır bu katliamlar ve planlı bir soykırım politikası ile bölge halkını korkutma, iradesini kırma ve teslim almayı amaçladığını belirten Eğitim Komitesi, şunları ifade etti:

“Eğitim ve Öğretim Komitesi’nin hedef haline getirilmesi yarınımıza ve çocuklarımıza yönelik saldırıdır. ABD, Rusya ve bütün uluslararası güçlere işgalci Türk devletinin bu barbar yüzünü görmesini ve onu durdurması çağrısında bulunuyoruz. Bu güçlerin sessiz kalması onları Türk devletinin saldırılarının ortağı yapar.

Bu barbar saldırıyı lanetliyoruz, hiçbir güç irademizi kıramaz ve geleceğimizi karartamaz. Bir kez daha dost ve düşmanımıza kendimizin ve çocuklarımızın eğitimini güçlendirerek onlara en güçlü cevabı vereceğimizi söylüyoruz.”