Efrînli gençlerden protesto yürüyüşü: Zafere kadar direneceğiz

Efrîn’de gençler, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP’nin saldırılara ortak olmasını, düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi yüzlerce genç, Şehba’da Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüyüş düzenledi. Şehba’nın Babnis kasabasında toplanan gençler, Önder Öcalan posterlerini ve üzerinde “İhanet ve işgale karşı özgürlük savaşına gelin” yazılı pankart taşıdı.

Beldenin girişinde başlayan yürüyüş boyunca KDP’nin kınandığı sloganlar atıldı.

Belde meydanına kadar yapılan yürüyüşte, kitleye hitaben konuşan Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Yöneticilerinden Diyar Efrîn, “Gençler Türk işgaline ve KDP ihanetine karşı başkaldırmalıdır. Gençler olarak toprağımızı ve halkımızı korumakla sorumluyuz. Kürdistan Özgürlük Hareketi’ne yönelik saldırılara sessiz kalmamız mümkün değildir. Hiçbir güç irademizi kıramaz. Zafere ulaşana dek direneceğiz” dedi.

KDP ve düşman arasında fark kalmadığını dile getiren Diyar Efrîn, “İkisi de Kürt halkının mücadelesini yok etmeye çalışıyor. KDP’nin yaptıkları Kürt halkına hizmet etmiyor. Düşman da aynı şeyi yapıyor. Bu nedenle aralarında bir fark yoktur” şeklinde konuştu.

Eylem sloganlarla sona erdi.