Efrîn’de son 24 saatte 9 askeri araç ve tank imha edildi

Efrîn’deki 24 saatin direniş bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, Türk devletine ait en az 9 askeri araç ile tankın imha edildiğini belirtti.

Çağın Direnişi’nde son 24 saatin bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, Türk devletinin sivil alanları bombaladığını kaydetti.

QSD açıklaması şöyle:

“EFRÎN

İşgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Nusra çeteleri ağır silahlarla Stêrk köyüne saldırdı. Köye saldırılar gece geç saatlere kadar sürdü ve sivillerin evlerinde büyük hasarlar meydana geldi.

Ayrıca dün gece Türk ordusu savaş uçakları kent üzerinde dolaştı. Saat 03.30’da da işgalci ordu ve DAİŞ-El Nusra çeteleri Ezaz’dan Cuqe ve Ster köyüne saldırdı.

CİNDİRES

Dün saat 15.30’da güçlerimiz Dewa köyü çevresinde Türk ordusuna ait 4 askeri aracı tamamen imha etti. 

Ayrıca dün gece köy çevresinde Türk ordusunun Efrîn’e saldırılarında kullandığı çocukların fotoğrafları yayıldı. Fotoğraflarda bir grup çocuğun bulunduğu alanda askeri araçların olduğu ve buradan Cindires bölgesine top atışları yapıldığı görülmektedir.

Ebdulrehman mezarlığının hedef alınmasıyla da işgalci Türk ordusu ve çetelerinin barbarlığı bir kez daha ortaya çıktı.

Bu sabah saat 07.00’da Türk ordusu keşif uçakları bölge üzerinde gezdi.

Öğlen saat 13.00’da işgalci ordu Sendikan köyünü ağır silahlarla hedef aldı.

Öğleden sonra da Türk ordusu ve DAIŞ-El Nusra çeteleri Mehmediye köyü cephesinde ilerlemeye çalıştı. Savaşçıların müdahalesiyle çıkan çatışmalarda işgalci ordu ve çeteleri ağır darbe yedi ve cenazelerini alanda bırakarak kaçtı.

ŞERA

Dün gece 21.00’da Türk savaş uçakları Baflune köyünü bombalayarak sivil evlerini hedef aldı.

RACO

Güçlerimiz dün Kaniya Batmanê köyü yakınlarında Türk ordusuna ait bir zırhlı aracı hedef aldı.

Dün öğlen saatlerinin ardından Xerabî Sorik köyü işgalci ordu ve bağlı El-Nusra ile DAIŞ çeteleri tarafından ağır silahlarla hedef alındı. Yapılan bombardımanlar sonucu sivil yurttaşların evleri büyük zarar görürken, köy camisi de yıkıldı.

Öte yandan işgalci ordu ve El-Nusra ile DAIŞ çeteleri Hec Xelil ve Mira Dağı etrafını ağır silahlarla hedef aldı.

Güçlerimiz dün akşam Şadiya köyü yakınlarında Türk ordusu ve bağlı çetelerine pusu attı. Eylem sonucunda Türk ordusuna ait bir tank ve askeri araç imha edilerek, içerisindekiler öldürüldü.

ŞİYÊ

Ceqela köyü civarında işgalci ordu ve bağlı El Nusra ile DAIŞ çetelerinin hareketliliğini izleyen güçlerimiz, pusu attı. Eylem sonucunda Türk ordusuna ait askeri bir araç imha edilerek, içerisinde bulunan bütün asker ve çeteler öldürüldü.

Türk devleti DAIŞ ve El-Nusra çeteleri ile olan ilişkilerini açıkça sürdürmektedir. Cindirêsê cephesinde yaralı Türk askerlerini taşıyan El-Nusra çetelerinin görüntüleri yayımlandı.”