Efrîn’de son 24 saat: 13 Türk askeri ve çete öldü

Türk işgal güçlerinin Efrîn’e yönelik saldırılarında son 24 saatin bilançosu açıklandı. QSD, bir gün içerisinde 13 Türk askeri ve çete mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgal saldırıları ve buna karşı gösterilen direnişe dair son 24 saatin bilançosunu açıkladı. Bilançoya göre Türk ordusu sivilleri ve sivil alt yapıları bombalamaya devam etti. Erendê köyünde zehirli gazlar kullanılırken, Mêremînê köyünde bir cami bombardımanda ağır hasar gördü. Çıkan çatışmalarda ise 13 Türk askeri ve çete mensubu öldürüldü.

ZEHİRLİ GAZLAR KULLANILDI

QSD’nin açıkladığı son 24 saatlik bilanço şöyle:

Şiyê Cephesi: İşgalci ordu ve bağlı terör grupları Erendê köyüne yönelik ağır saldırılarda bulundu. Türk devletinin bu saldırılarında zehirli gazlar kullandığından şüpheleniliyor. Bu saldırılardan etkilenen çok sayıda sivil Avrîn Hastanesi’nde tedavi altında alındı. Uluslararası toplum bu saldırılar karşısında sessiz kalmaktadır.

Şêrawa Cephesi: İşgalci Türk ordusu ve bağlı terör grupları Ezaz bölgesinden Cilbirê ve Enabkê köyüne yönelik top atışları ile saldırı gerçekleştirdi.

CAMİ BOMBALANDI

Şera Cephesi: Mêremînê köyü sabah saatlerinden itibaren Türk ordusu ve bağlı terör gruplarının yoğun saldırılarına maruz kaldı. Köye yönelik yapılan bombardımanlarda köy camisi de hedef alınmış ve sonuçta büyük zarar görmüştür.

Yine Sarîncekê û Kobelka köylerine yönelik ağır saldırılar gerçekleştirildi. Bölgeden alınan ilk bilgilere göre saldırılarda biri kadın, üç sivil şehit olurken, çok sayıda sivil de yaralandı.

Bilbilê Cephesi: Hesen Dêra köyüne yönelik sabahın erken saatlerinden itibaren yoğun top atışı yapılmaktadır.

13 ASKER VE ÇETE ÖLDÜ

Raco Cephesi: Şadiya köyü sakinleri işgalci Türk ordusu tarafından katledilme ve göç ettirilme uygulamalarına maruz bırakılmaktadır. YPG güçleri uluslararası koalisyon güçleri ile birlikte 2015 yılında Şiyûx köyünde bir grup DAIŞ çetesini köyden çıkarmış, bu çeteler de Türkiye’ye kaçmıştı. Şadiye köyünde çekilen ve sosyal medya hesaplarından paylaşılan bir görüntüde Türkiye’ye kaçan bu çetelerin Şadiya köyüne geri döndüğü ve yurttaşları katletme ile tehdit ettiği görülüyor.

Güçlerimiz Qudê ve Belîlka köylerinde bulunan işgalci ordu ve bağlı terör gruplarının noktalarına yönelik eylem gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylem sonrası çıkan çatışmalarda Qudê köyünde 7 Türk askeri öldürülürken, çok sayıda askerin de yaralandığı görüldü. Belîlka köyünde de 6 Türk askeri öldürüldü.

Cindirêsê Cephesi: Dêwa köyü yakınlarında güçlerimiz ve işgalci ordu arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 2 çetenin öldürüldüğü tespit edildi.”