Efrîn’de iki günde 17 kişi, 18 günde 100’e yakın kişi kaçırıldı

Efrîn’i işgalinde bulunduran Türk ordusu ve himayesindeki çeteler 5 sivili daha kaçırdı. Son 18 gün içerisinde en az 94 kişi kaçırıldı.

Alınan bilgilere göre Türk ordusu ve çeteleri, Şiyê ilçesine bağlı Senerê köyünde 4 sivili kaçırdı.

Kaçırılan sivillerin Mihemed Henan Eşwanî, Hesen Ehmed Soro, Ebdo Mihemed Ehmed ve Kemal Xelîl Mehmûd olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz günlerde kaçırılan Cindirês ilçesinde kaçırılan Ehmed Mustafa Cinîd adlı sivilin akıbeti de öğrenilemedi.

Benzer şekilde Cindirês ilçesinde bir buçuk ay önce kaçırılan Hisên Ali Hesen’in akıbeti de halen bilinmiyor. Yaşamından endişe ediliyor.

İşgalciler 17 Eylül günü Efrîn’in Şîye ilçesine bağlı Senerê köyünden 4 sivili kaçırdı.

Aynı gün Mabata ilçesine bağlı Şêxotka köyünden Mihemed Şêx Seydî adlı bir sivilin de kaçırıldığı bildirildi.

16 Eylül’de Cindirês ve Şiye ilçesine bağlı köylerde biri kadın 7 sivil, Ankara’ya bağlı çetelerce kaçırıldı. Sivillerin nereye götürüldükleri ve akıbetleri bilinmiyor.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 94 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.