Efrîn’de 6 sivil daha kaçırıldı

Türk işgal güçleri ve himayesindeki çete grupları, Efrîn’in Şiyê ilçesinde 6 sivili kaçırdı. Eylül ayı başından beri en az 100 sivil kaçırıldı.

Yerel kaynaklara göre Efrîn’in Şiyê ilçesine bağlı Enqelê köyünde 18 Eylül Çarşamba günü, 6 sivil kaçırıldı. Kaçırılanların nereye götürüldükleri ve akıbetleri bilinmiyor.

Kaçırılanların isimleri ise şöyle: Xelîl Beker Mamo, Mihemed Arif, Mustafa Qaziqlî Mustafa, Hisên Ehmed Kerşo, Henanê Mihemed Ehmed ve İsam Elûş Etar.

16 ve 18 Eylül tarihleri arasında Efrîn bölgesinde en az 23 kişi kaçırıldı.

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 100 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.