Efrîn’de 24 saattin bilançosu: 32 çete ve 4 asker öldürüldü

QSD, Çağın Direnişi’nde son 24 saatte 32 çete ve 4 Türk askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, işgalci Türk devletinin Efrîn’e yönelik saldırılarına karşı sürdürülen Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıkladı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

“ŞERA

Güçlerimiz dün akşam saatlerinde Dêr Sewa Köyü yakınlarında Türk ordusuna ait bir askeri araca yönelik eylem gerçekleştirdi. Eylem sonucunda araç tamamen imha edilerek, içerisindekiler öldürüldü. Yine köylere yönelik savaş uçakları ile bombardıman gerçekleştirildi.

-Güçlerimiz Dêr Sewan köyünde Sultan Murad Tugayından Babo Eli kod adlı Hesen El-Ehemd isimli çete başını öldürmüştür.

-Türk savaş uçakları dün akşam saat 20:00’dan 21:00’da kadar Meryemîn köyünü bombalamıştır.

-Güçlerimiz dün Elaqîna köyünde Türk ordusuna ait bir askeri aracı hedef alarak tamamen imha etmiştir.

MABETA

İşgalci Türk devleti dün akşamdan bu yana Sara ve Şeytana köyleri ile Mabata ilçesinin etrafındaki tepeleri bombalamaktadır. Devam eden bombardımanın yanı sıra güçlerimiz ile işgalci ordu arasında çatışmalar yaşandı.

RACO

Güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve teröristlerin noktasına yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemin sonucunda nokta tamamen imha edilmiş ve içerisindeki çok sayıda asker ve terörist öldürülmüştür. Eylemin ardından bölgeden çok sayıda silah ve cephane de kaldırılmıştır.

Sabah saatlerinde Moskayê köyünde güçlerimiz ve işgalci ordu ile bağlı çeteleri arasında şiddetli çatışmalar başladı. Bölgedeki çatışmalar halen devam etmektedir.

ŞÊRAWA

Şêrawa’nın etrafı savaş uçakları ve ağır silahlar ile hedef alındı. İşgalci ordu ve bağlı çeteler Efrîn’e gelen sivillerin konvoyuna yönelik saldırı gerçekleştirdi. Saldırı nedeniyle şehit ve yaralılar var.

-İşgalci ordu ve bağlı çetelerin barbarlığını yansıtan yeni bir görüntü yayımlandı; Efrînli sivil bir yurttaş gasp edilen traktörünü geri istediği esnada işgalci ordu ve çeteler tarafından vahşice katledildi.

EFRÎN

Efrîn’e yönelik işgal saldırılarını sürdüren Türk devleti halkı bölgeden göçertmek için son günlerde Efrîn kent merkezini ağır silah ve top atışları ile hedef almaktadır. Dün akşam da kent merkezi ve ilçelere yönelik çok sayıda top atışı yapıldı.

ŞİYÊ

Güçlerimiz Hîcê köyünde işgalci ordu ve teröristlerinin noktasına yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemin ardından nokta tamamen imha edilirken, 8 teröristte öldürüldü.

Özel kaynaklardan edinilen bilgiye göre son 24 saatte 32 terörist ve 4 Türk askeri öldürülürken, 14 yaralı terörist ve 2 Türk askeri yaralı halde taşındı.”