Çağın Direnişi: Son 24 saatte 1 helikopter darbelendi

Efrin’deki Çağın Direnişi’nin son 24 saatlik bilançosunu açıklayan QSD Basın Merkezi, Raco ilçesinde bir helikopterin darbelendiğini de kaydeden QSD Basın Merkezi, Elbizka köyünde ise bir askeri aracın imha edildiğini belirtti.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi, son 24 saatte Efrin’de yaşanan savaş bilançosunu açıkladı.

“Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 2401 sayılı Suriye’de ateşkes kararına rağmen işgalci Türk ordusu ve çetelerinin Efrin’e saldırıları devam ediyor. Güçlerimiz de öz savunma hakkını kullanarak saldırılara karşılık veriyor” denilen QSD açıklamasında bilanço ise şu şekilde yer aldı:

“CİNDİRÊS

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri her türlü silahla ilerlemeye çalışıyor. Bu kapsamda işgalci ordu dün öğleden sona Remadiye ve Hemilka köylerine top atışları yaptı, saldırılar akşam saatlerine kadar sürdü. Saldırılarda yurttaşların ev ve iş yerleri zarar gördü.

MABETA

İşgalci Türk ordusu ilçenin köylerine top atışları yaptı. Özellikle Mirkan köyüne yoğu top atışları yapıldı. Saldırılar sonucu bir sivil şehit oldu, üç sivil de yaralandı.

Gece saatlerinde işgalci ordu savaş uçakları Bedina köyünü bombaladı. Ardından işgalci ordu ilçede çatışmaların olduğu alanlara hava saldırıları ve top atışları gerçekleştirdi.

RACO

Sabah saatlerinde güçlerimiz ile işgalci Türk ordusu ve çeteleri arasında Cenge köyü çevresinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar hala sürüyor.

Ayrıca sabah saatlerinde işgalci ordunun savaş uçakları Hec Xelil köyünü bombaladı. Bombardımanda bir siviller şehit oldu ve yaralandı. Ardından savaş uçakları Hopka köyünü bombaladı.

Aynı zamanda işgalci Türk ordusu ve çeteleri Bililka köyüne doğru ilerleme girişiminde bulundu. Güçlerimiz işgalcilere karşılık verdi ve köyde çatışmalar hala sürüyor. Cela köyünde de yoğun çatışmalar yaşanıyor. İşgalci ordu çatışmaların yaşandığı her iki köye de helikopterlerle saldırıyor. Güçlerimiz bir helikopteri vurarak darbeledi. Helikopter geri çekilmek zorunda kaldı.

Elbizka köyünde de güçlerimiz işgalcilere ait bir askeri aracı imha etti.

BİLBİLE

Baxçe köyünde işgalci ordu ve çeteleri ilerleme girişiminde bulundu, ancak güçlerimizin müdahalesiyle karşılaştı. Alanda çatışmalar hala devam ediyor.

ŞİYÊ

İşgalci Türk ordusuna ait savaş uçakları sabah saatlerinden beri Erendê köyünü bombalıyor. Bombardıman hala devam ediyor.”