Efrîn’de 21 fırın saldırılardan dolayı kullanılamaz hale geldi

Efrîn’de 46’ıncı gününde devam eden işgal saldırılarında kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 21 fırın uçak veya top atışları sonucunda kullanılmaz hale geldi.

Her türlü ağır silah ve teknolojinin kullanılmasına karşın Efrîn halkının direniş iradesini kıramayan işgalci Türk ordusu ve DAİŞ-El Kaide çeteleri, temel yaşam ihtiyaçlarının karşılandığı yerleri hedef alarak halkı göçe mecbur kılmaya çalışıyor. Okullar, sağlık merkezleri, su depoları ve barajların yanı sıra yüz binlerce insanın ekmek ihtiyacını karşılayan fırınları da özel olarak hedef seçip bombalayan Türk devleti, kentteki birçok fırını kullanılamaz hale getirdi. Efrîn’de 46’ıncı gününde devam eden işgal saldırılarında kent merkezi ve ilçelerinde bulunan 21 fırın uçak veya top atışları sonucunda kullanılmaz hale geldi. Buna rağmen birçok fırın savaş koşullarında çalışmaya devam ediyor.

BİNLERCE İNSAN EKMEKSİZ BIRAKILDI

Konu hakkında bilgi veren Efrîn’deki fırınların Genel Müdürü Bangin Ebdo, "Türk ordusunun bombardımanın hedeflerin de biri de Raco’daki fırın olmuştu. Bütün ilçeye ekmek dağıtan bu fırın yakıldı. Bu saldırıyla binlerce kişiyi ekmeksiz bırakıldı. Yine hedef alınan fırınlardan biri Cindirêsê ilçesindeki fırın oldu. Saldırı neticesinde tamamen yıkılan bu fırın bütün ilçenin ekmek ihtiyacını karşılıyordu. Bilbilê’deki fırınlar da hedefler arasındaydı. Bina ve araçları tahrip edildi. Yine Kotana köyünün fırın da bombalandı" diye konuştu. Şereva’ya bağlı Celeme köyünün fırını da hedef alındığını belirten Ebdo, fırın sahiplerinin maddi anlamda da çok büyük zarara uğradığını dile getirdi.

HALKIN İHTİYAÇLARINI KARŞILAMAKA İÇİN GECE-GÜNDÜZ ÇALIŞIYORLAR

Bölgede süren çatışma ve bombardıman nedeniyle fırınların bulunduğu alanlara gidip fotoğraf çekemediklerini ifade eden Ebdo, "Bombardıman neticesinde çalışamaz durumda olan fırınların genel sayısı 21, çalışmakta olan fırınların sayısı ise 19’dur. Bu fırınlardan 3’ü Şahba bölgesindedir. Mabeta ilçesine bağlı Badina köyündeki son dönemde yoğunlaşan bombardıman nedeniyle durduruldu. Şehba kantonuna Dercemal’daki fırının yükünü hafifletmek amacıyla Ziyaret köyünde bulunan fırın çalıştırıldı. Bütün bunların yanında daha önce özel ekmek üreten fırınlar da normal ekmek çıkarıyor ve her yerde fiyatlar eşitlendi" şeklinde konuştu. Ebdo, mevcut fırınların gece gündüz çalıştıklarını ve yurttaşların ekmek ihtıyaçlarının uygun fiyatlarla kaşılanmaya çalışıldığını da sözlerine ekledi.

19 FIRIN BOMBARDIMAN ALTINDA HİZMET VERİYOR

Saldırılardan dolayı tahrip olan ve çalışamayan fırınlar şöyle: Efrîn’in Reco ilçesine bağlı Meydanekbez ve Meydana fırını, Şera ilçesine bağlı Qastele fırını, Bilbilê ilçesine bağlı Kotana fırını, Şera ilçesine bağlı Dersivan fırını, Mabeta ilçesine bağlı Kurka fırını, Cindirêsê ilçesine bağlı Velid fırını, Şiyê ilçesine bağlı Senar fırını, Bilbilê ilçesine bağlı Kota fırını. Efrîn ve ilçelerinde bomba ve top atışlarının altında halkın ihtiyacını karşılamaya çalışan fırınlar ise şöyle: Efrîn merkez otomatik fırını, Marate köyünün fırını, Hamade fırını, Cudi fırını, Şera ilçesindeki Newroz fırını, Cindirêsê’deki Kefersefre fırını.