YENİLENDİ II

Efrîn Özerk Yönetimi’nden Güvenlik Konseyi’ne çağrı

Efrin Özerk Yönetimi, Efrin’de Türk devletinin işlediği sivil katliamların durdurulması için BM Güvenlik Konseyi’ne çağrıda bulundu.

Açıklama, Efrin’deki Newroz Kavşağı’nda yüzlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Açıklamyı, Özerk Yönetim adına Efrin Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Osman Şex İsa yaptı.

Şex İsa, Efrin halkına yönelik katliamların önünün alınması için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni harekete geçmeye çağırdı. Açıklamanın yapıldığı sırada alanda işgalci Türk ordusuna ait keşif uçakları dolaştı.

Özerk Yönetim adına yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı :

“51 gündür işgalci faşist Türk devleti havadan ve karadan Efrin’de sivil halka yönelik saldırı gerçekleştiriyor. Bu saldırılarda aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu yüzlerce sivil katledildi.

İşgal Türk devleti silahlı saldırılarının yanı sıra halka karşı özel savaş aygıtlarını da devreye koymuş durumda. Bu amaçla içme suyunu kesti, okulları, evleri direkt hedef alıyor. Bu saldırılar nedeniyle şimdiye dek yüzlerce kişi göç etmek zorunda kaldı.

Türk devleti bu faşist saldırılarıyla bölge halkını binlerce yıllık topraklarından göç ettirmek istiyor.

Eğer Efrîn’in durumu bu duruma gelmiş ise, bunun tek sebebi kamuoyunun sessizliğidir.

Bu esasta, Efrîn Kantonu Özerk Yönetimi olarak Uluslararası Güvenlik Konseyi, Birleşmiş Milletler ve uluslararası toplumu uyarıyor Efrîn üzerindeki saldırılara karşı sessizliğini bozmasını istiyoruz.

Güvenlik Konseyi ve Birleşmiş Milletlere ve hukuki örgütlere Erdoğan’ın vahşeti ve uygulamalarına karşı kanton üzerindeki havadan ve karadan saldırılarını durdurmasını istiyoruz."

Açıklama ardından, kitle konvoylar eşliğinde Eşrefiye mahallesine giderek bir miting gerçekleştirecek.