Efrîn halkı: İşgali bitirene kadar direneceğiz

Efrîn bölgesinden binlerce kişi, “Efrîn bizimdir ve bizim kalacaktır” şiarıyla işgalci Türk devletine karşı yürüdü.

İşgalci Türk devletinin, Efrîn’e yönelik işgal saldırısının 5’inci yılında binlerce Efrîn halkı, alanlara çıkarak işgale tepki gösterdi.

Yürüyüş, Şehba Kantonu’nun Til Rifet ilçesinde gerçekleştirildi. Zeytin dalları ve Çağın Direnişi şehitlerinin fotoğraflarını taşıyan halk, “Efrîn bizimdir ve bizim kalacaktır”, “Uluslararası sessizliğe hayır”, “Çağın Direnişi’ni büyüteceğiz ve işgali yeneceğiz”, “İşgalci devleti ve çetelerinin Efrîn Kantonu üzerindeki işgal saldırılarını kınıyoruz” yazılı pankartları açtı.

Yürüyüş ilçenin güneyindeki kavşakta başladı. Yürüyüşte, Çağın Direnişi’ni selamlayan ve işgalcilerin suçlarını kınayan sloganlar atıldı.

'ÇÖZÜM ÖZERK YÖNETİM PROJESİDİR'

Yürüyüş ilçenin ana meydanında mitinge dönüştü. Burada konuşan Efrîn Bölgesi Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Bekir Elo, “Direnen Efrîn halkı, başta işgalci Türk devleti olmak üzere birçok kesimin kendilerine yönelik kurduğu tüm planların boşa çıktığını ve amaçlarına ulaşmadıklarını burada kanıtlıyor. Efrînliler, Efrîn'i özgürleştirme ve geri dönme hedeflerini unutmadı” dedi.
Türk devleti ve Şam hükümetinin yakınlaşmasına dikkat çeken Elo, amacın Suriye halkını katletmek ve halka karşı kirli politikalar uygulamak olduğunu söyledi. Elo, bazı tarafların Suriye’deki çatışmanın kendi çıkarlarına hizmet ettiği için çözümsüz bıraktıklarını ve tek çözümün Özerk Yönetim projesi olduğunu söyledi.

Bekîr Elo, Efrînlilerin Efrîn’i özgürleştirene kadar direnişi sürdüreceklerini belirtti.
Efrîn Bölgesi Kongra Star Yürütme Üyesi Menal Şêxo, “İşgalci Türk devleti, her türlü yöntemle mücadelemizi zayıflatmaya çalışıyor ve bize karşı özel savaş yürütüyor. Ancak halkımız, işgale karşı 5 yıl içinde direniş çizgisinde ısrarcı olacağını gösterdi” dedi.

BM Güvenlik Konseyi ve insan hakları örgütlerine sorumluluklarını yerine getirme çağrısında bulunan Menal Şêxo, işgalcilerin Efrîn’den çıkarılması ve halkın güvenli geri dönüşünün sağlanmasını istedi.