Dünya Rojava’daki soykırım saldırılarına karşı sessiz

Türk devleti Rojava’da Pazar günü boyunca milyonlarca kişiye hizmet veren hizmet tesislerini bombaladı. Soykırım saldırıları sonucunda Kobanê ve Cizîr kantonları karanlığa gömülürken Dünya, Türk devletinin saldırına tepkisiz.

Medya Savunma Alanlarında uğradığı hezimetin ardından Kuzey ve Doğu Suriye’yi hedefleyen Türk devleti, Pazar günü milyonlarca insana elektrik ve diğer temel hizmetleri sağlayan tesisleri bombaladı.

Günün ilk saatlerinde Eyn Îsa, Kobanê ve Dirbêsiyê’yi hedefleyen işgalci Türk devleti, Cizîr Kantonu'nda da birçok tesisi bombaladı.

Eyn Îsa’da elektrik istasyonu ve kentin güneyindeki asayiş noktasını vuran Türk devleti, Kobanê’de de elektrik istasyonu ve Lafarge olarak bilinen tesisi bombaladı.

Saldırılar sonucunda Kobanê ve çevresindeki 300 köy ile Eyn Îsa’nın elektrikleri kesildi. İşgalciler, Kobanê’de ayrıca bir buğday deposunu da hedefledi. Şehirde itfaiye dahi işgalci Türk devletinin hedefi oldu.

Amûdê’de ise gün içinde elektrik istasyonu ve ilçenin batısındaki Kotih köyü ile Merkeba köyü bombalandı.

Cizîr ve Tirbespiyê’de de elektrik santralleri ve hizmet binalarını vuran işgalci Türk devleti, Suriye rejimine ait bir noktayı da SİHA'larla vurdu. Saldırıda 5 Suriye askerinin hayatını kaybettiği bildirildi.

GAZETECİLER DE HEDEF ALINDI

İşgalci Türk devleti bölgede çekim yapan gazetecileri de hedef aldı. Saat 16.30 sıralarında Kobanê’nin buğday deposuna yönelik saldırıyı görüntüleyen gazetecilerin olduğu noktaya yönelik bir SİHA saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda bir gazeteci yaralandı.

CIZÎR KANTONUNDA ELEKTRİK TAMAMEN KESİK

İşgalci Türk devletinin saldırıları nedeniyle Cizîr Kantonu'nda elektrikler tamamen kesildi. Cizîr Kantonu Enerji ve Haberleşme Ofisi, resmi internet sitesi üzerinde yaptığı açıklamada, elektrik ve gaz istasyonlarının işgalci Türk devletine ait silahlı insansız hava araçları tarafından bombalanması sonucu çoğu fabrikada üretimin durduğunu duyurdu.

PETROL VE GAZ İSTASYONLARI DEFALARCA BOMBALANDI

İşgalci Türk devletine ait savaş uçakları, Dêrik’in Koçerat bölgesindeki Tifla petrol işleme merkezini bombaladı. Saldırı sonucu merkezdeki araçlar hazar gördü. İşgalci Türk ordusu, Girkê Legê ve Dêrik ilçeleri arasındaki Siwêdiyê köyündeki gaz istasyonunu 10 kez bombaladı.

DÜNYA SALDIRILARA SESSİZ

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı uluslararası kurumlar da sessizliğini koruyor. Milyonlarca insana hizmet veren sivil hizmet tesislerini vurarak açık bir savaş suçu işleyen işgalci Türk devletine karşı şu ana kadar herhangi bir tepki gelmiş değil.

QSD: SALDIRILAR YANITSIZ KALMAYACAK

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı, işgalci Türk devletinin saldırılarına tepki göstererek “saldırılar yanıtsız kalmayacak” dedi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: ““İşgalci Türk devletinin Savunma Bakanlığı, dile getirdiği asılsız iddiaları kapsamında, Kuzey ve Doğu Suriye’deki bölgelerimize yönelik aralıksız devam eden saldırılarında bazı savaşçılarımızın şehit düştüğünü iddia etti. Bu iddiaların asılsız olduğunu belirtiyoruz. Bu iddialar işgalcilerin sabit araçlarıdır. İşgalciler, bu araçlarla altyapıyı, hizmet merkezlerini, yerleşim alanlarını ve geçim kaynaklarını bombalayarak işlediği suçları gizlemeye çalışıyor. Görüntülü belgeler, bu suçların işgalci Türk devletinin tekrarlanan tüm iddialarından daha büyük ve net olduğunu kanıtlıyor. Bu belgeler doğrudan Türk devletini kriminalize ediyor. 

İşgalci Türk devleti, son iki gündür savaş uçakları ve SİHA’larla enerji kurumlarını, elektrik istasyonları, buğday depoları, itfaiye ekipleri, sivillere ait evleri ve onlara ait bahçeleri, geçim kaynakları, ana yolları ve kentlerin etrafını bombalıyor. Bu bombardımanlar nedeniyle büyük bir yıkım yaşandı. Bunun sonucunda yüzbinlerce insana enerji, elektrik ve su dahil olmak üzere hizmetin sağlanması durdu. 

Sivillerin doğrudan hedef alınması ve düşmanca yaklaşımları, işgalci Türk devletinin bölgedeki tüm yaşam biçimlerine ve halklara karşı düşmanlığını göstermektedir. Bu saldırılar, bölge halkının yaşamlarına büyük zarar vermek ve onları korkutmayı amaçlayan açıkça savaş suçudur. Aynı zamanda işgalcilerin gerçek yüzünü ve suçlarını gösteriyor. 

Saldırılara yanıt vermenin bizim meşru bir hakkımız olduğunu vurguluyoruz. Halkımızı ve topraklarımızı her zamankinden daha güçlü koruyacağız. Savaşçılarımız, işgalci Türk devletinin saldırılarını yanıtsız bırakmayacak; bu sözümüzü direnen halkımız için yineliyoruz.”