Devrimci Komünist Hareket: Şengal için ayağa kalkalım

Devrimci Komünist Hareket (Tevgera Komûnîst a Şoreşger-TKŞ), Şengal'e yönelik 10 bin asker sevk etme hazırlığına karşı, her yerde ayağa kalkmaya çağırdı.

Yazılı bir açıklama yapan TKŞ, "Sömürgeci Irak Devleti ve işbirlikçi ihanetçi KDP, 9 Ekim’de Şengal halkının kazanımlarını tasfiye etmek amacıyla kirli bir anlaşmaya imza attı. Bu anlaşma doğrultusunda Şengal’in işgal edilmesi, özerk yapısının dağıtılması, öz savunma güçlerinin tasfiye edilmesi ve Irak Devleti’nin sömürgesi durumuna döndürülmesi planlanıyor. DAİŞ karşısında Musul’u bir günde teslim edenler ve arkalarına bakmadan silahlarını alıp kaçanlar, utanmadan kendi halkını 74. Ferman’a karşı koruyan YBŞ ve YJŞ’yi düşman ilan ediyorlar" dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Şengal’in genç erkek ve kızları, Kürt Özgürlük Hareketi gerillaları ve Komünist savaşçılar DAİŞ barbarlığına karşı halkını can feda bir direnişle korudu. YPG ve YPJ savaşçıları Rojava’da barbar DAİŞ’e karşı direnirken aynı zamanda fermandan kaçarken dağlarda ve çöllerde susuzluktan kırılan Êzidî halkının yardımına koştu. Erkekler canlı canlı başları kesilmekten, kadınlar tecavüze uğrayıp pazarlarda satılmaktan kurtarıldı. Özgürleştirilen kutsal Êzîdxan topraklarında halk bu gün kendi özerk yapısını oluşturdu ve kendi kendini koruyup yönetiyor.

Tüm bunlar olurken peşmergeleri artlarına bile bakmadan kaçan, sınırda Rojava halkını açlıkla teslim almak için hendekler kazan, yaralıların tedavilerini engelleyen, Başur’da durmadan MİT ve Türk askerlerine alan açan KDP ise Türk ve Irak faşist devletlerine yaranmanın yollarını aramaktaydı. Aynı KDP bu gün ise Irak hükümetiyle birlikte Şengal’i işgal etmek istiyor. Kapalı kapılar ardında onursuz anlaşmalara imza atıyor. Eline daha fazla Kürt kanı bulaştırmanın yöntemlerini arıyor. Gerilla alanlarına yönelik askeri sevkiyatlar yapıyor. Zini Wertê ve Gare’den sonra şimdi de Hewlêr’in Belakeyeti bölgesine bağlı Haci Umran ile Qesrê alanına askeri güç sevk ediyor. Irak hükümeti de buna paralel Şengal’e 10 bin asker sevk etme hazırlığı yapıyor.

Çok açık şekilde görülmektedir ki KDP ve Irak hükümeti Kürt halkının kazanımlarını gasp etmenin yollarını arıyor. Bu saldırılarda Türkiye’nin de parmağı vardır. Bu gün meydana gelen gelişmeler Kürt halkımıza ve Kürt halkımızın birliğine en büyük zararı verecektir. KDP’ye açık çağrı yapıyoruz, işbirlikçi ihanet çizgisinden dön. Bu siyaset ne Başur halkına ne de yurtsever Kürtlere hiçbir fayda sağlamayacaktır. Gerilla alanlarından elini çek, yurtsever halkının saflarında yer al.

Onurlu Başur halkı başta olmak üzere tüm Kürdistanlılar bu işgal ve ihanet siyasetine karşı bulundukları her yerde ayağa kalkmalıdır. Kürt halkımızın dostları, devrimci ve antifaşist tüm güçler, kadınlar ve gençler Orta Doğu’nun parlayan yıldızlarından biri olan Şengal için ayağa kalkmalıdır. Rojava’yı kuşatma siyasetinin de bir parçası olan bu saldırılar karşısında özgür alanlarımızı koruyacağımızı tüm dost ve düşmanlarımızın bilmesini istiyoruz."