Dêra Zor Sivil Meclisi'nden Esad'a tepki

Dêra Zor Sivil Meclisi, Esad'a tepki göstererek, "Kimin ihanet ettiği, kimin ülkeyi çetelere bıraktığı ve kimin ülke topraklarını savunduğu beli” dedi.

Dêra Zor Sivil Meclisi, Suriye Demokratik Güçleri’ni (QSD) kastederek Kürt halkını ihanet ile suçlayan Suriye Devlet Başkanı Bêşar Esad’a tepki gösterdi.

'KİMİN TERÖRİSTLERİ BIRAKTIĞI, ÇETELERİ GETİRDİĞİ BELLİ'

Dêra Zor Sivil Meclisi'nin açıklamasında şöyle denildi:

"Beşar Esed Suriye Demokratik Güçlerini ihanet ile suçlamaktadır. Ancak gerçek gün gibi ortadadır. Kimin halkını çete gruplarına terk ettiği, El-Nusra, DAİŞ vb. gruplara kapıları açtığı bellidir. Suriye’ye karanlığı yaymak isteyen ve zulüm eden teröristleri Seydnaya ve Edra cezaevlerinden kimlerin serbest bıraktığı, kimin çeteleri dışarıdan ülkesine getirdiği aşikardır.”

Açıklamada, QSD'nin tüm Suriye bileşenlerinden oluştuğu ve bu gücün de Suriye Demokratik Meclisi çatısı altında teröristlere karşı savaştığına dikkat çekilerek, "Bu güç çetelerin başkentleri olarak belirledikleri Reqa’da çeteleri kırıp ve yendi. QSD savaşçıları şimdi de Dêra zor’da DAIŞ çeteleriyle savaşıyor ve DAİŞ’in varlığına son vermek istiyorlar" diye belirtildi.

'İLERİYE DOĞRU ADIMLAR ATACAĞIZ'

Dêra Zor Sivil Meclisi, halka dayandıklarını, teröre karşı birlik olduklarını ve güçlü bir mücadele yürüttüklerine değinerek, "Şehitlerimizin kanıyla özgürleştirilen topraklarımızın savunması için hiçbir zaman ikirciklik içerisine girmeyeceğiz ve ileriye doğru adımlar atacağız. Biz halkların kardeş yaşam projesine ve özgür, demokratik, çok renkli ve merkezi olmayan Suriye projesine inanıyoruz" dedi.