DAİŞ ve Türk devleti arasında açık bir koordinasyon var

Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi komutanlarından Fîras Çekjîn, DAİŞ ile Türkiye arasında açık bir koordinasyon olduğunu belirtti.

Reqa'da DAİŞ çetelerine yönelik olarak başlatılan operasyonun komutanlarından Fîras Çekjîn, ANHA Haber Ajansına yaptığı açıklamada  "Bir ay önce Reqa’da QSD noktaları ve İç Güvenlik Güçleri Genel Merkezi’nin hedef alınması, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik aralıksız saldırılarıyla eş zamanlı gerçekleşti. Çünkü DAİŞ çeteleri ile işgalci Türk devleti arasında açık bir koordinasyon var” diyen Çekjîn, DAİŞ'in yeniden örgütlenerek, yeni taktiklerle bölgeye saldırmaya çalıştığına dikkat çekti. Çekjîn, “Halkımızı tehdit eden bu tehlikeyi fark ettik ve buna göre İç Güvenlik Güçleri’nin işbirliğiyle bölgedeki DAİŞ hücrelerine karşı güvenlik operasyonlarını başlattık” dedi.

Çekjîn, hamlenin yapılan planlamaya göre yürütüldüğünü belirterek, “Güçlerimiz çok sayıda çete üyesini yakaladı, DAİŞ'in güçlerimize ve halkımıza karşı kullanmak için hazırladığı çok sayıda silah, mühimmat ve askeri malzemesi ele geçirildi. Biz de, DAİŞ ve destekçilerinin planlarını hedef aldık” diye konuştu.

Güvenlik güçleri ile bölge halkı arasındaki işbirliğinin iyi olduğu bilgisini veren Çekjîn, halkın bu hamledeki güçlü tutumunu kutladı. Çekjîn, yurttaşların gördüğü her şüpheli durum hakkında bilgi vermesi gerektiğini söyledi.

Kobanê’nin kurtarılmasının yıldönümünde işgalci Türk devleti ve çetelerinin açık mesajları olduğuna dikkat çeken Çekjîn, “Bölgenin istikrarına darbe vurmaya çalışıyorlar. Ama Suriye'de DAİŞ'i coğrafi olarak bitiren Kobanê direnişinin ruhuyla, bu düşünceyi, kaynağını ve destekçilerini yeneceğiz” diye konuştu.

QSD ve İç Güvenlik Güçleri, geçtiğimiz Çarşamba günü Reqa Şehitleri İntikam Hamlesi Operasyonu Odası’nı duyurmuştu.