DAİŞ'in saldırısını Türk devleti de üstlendi

Tebqa’da DAİŞ çetelerinin Ağustos'ta yaptığı ve üstlendiği saldırıyı Türk devleti de üstlendi. Böylece terör devleti ve çetenin ilişkisi de bir kez daha görüldü.

İşgalci Türk devletinin basın yayın organları, MİT’in Tebqa’da Omer Mihemed Ebdullah El Daham adlı kişiyi öldürdüğünü ileri sürdü.

Konuya ilişkin resmi internet sitesindeN açıklama yapan QSD Basın İrtibat Merkezi, işgalci Türk devletinin kirli politikalarına bir kez daha dikkat çekti.

Türk basınının yayımladığı  haberde ismine yer verdiği Omer Mihemed Ebdullah El Daham’ın, 5 Ağustos’ta DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu şehit olduğuna dikkat çekilen açıklamada, DAİŞ'in saldırıyı üstlendiği hatırlatıldı.

'TÜRK-DEVLETİ-DAİŞ İLİŞKİSİNİN GÖSTERGESİ'

MİT'in basına servis ettiği bu haberle saldırının sorumluluğunu kabul ettiğine işaret edilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Türk devletinin resmi yayın organları dün sabah MİT’in Tebqalı Omer Mihemed Ebdullah El Daham adlı yurttaşı öldürdüğü yönünde haber geçti. Türk istihbaratı söz konusu yurttaşın güçlerimiz ile ilişkili olduğunu ve Türk askerlerine karşı yapılan eylemleri yaptığını ileri sürmüştür. Ancak DAİŞ 5 Ağustos günü resmi ajansı olan Amaq yoluyla El Daham’ı öldürdüklerini açıklamıştı. 4 Ay sonra Türk istihbaratı yeni bir haber yayımlatarak saldırıyı kendilerinin yaptığını açıkladı. Bu da işgalci devletin istihbaratı ile DAİŞ’in ilişkilerinin olduğunun göstergesidir. Yurttaşları hedef alarak bölgenin istikrarını bozmayı amaçlıyorlar.”

Açıklamanın sonunda El Daham’ın QSD ile bir ilişkisinin olmadığına vurgu yapıldı.