DAİŞ çetelerine ‘Yıldırım Operasyonu’: 52 çete üyesi yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından DAİŞ çetelerine yönelik düzenlenen “Cizre Yıldırımı Operasyonu”nun ikinci gününde 54 çete üyesinin yakalandığı bildirildi.

QSD Basın İrtibat Merkezi Cizre Yıldırımı Operasyonu’nnda ikinci gün bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, “Güçlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri ve DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un işbirliğiyle Hol ve Til Hemîs bölgelerinde DAİŞ hücrelerine yönelik başlattığı Cizre Yıldırımı Operasyonu’nu ikinci gününde sürdürüyor” denildi.

QSD şu derayları verdi: “Ortak güçler, ikinci günde 52 DAİŞ çetesi ve terörist saldırı düzenleyen kişileri yakaladı. Aynı zamanda ortak güçler, bazı terörist hücrelerin yurttaşları kaçırmak için baskı yapmaya çalışmasının ardından 9 koldan arama ve baskın operasyonlarını genişletti. Baksın operasyonlarında tüm girişimleri boşa çıkarılan çeteler teslim olmak zorunda kaldılar.

Çeteler yapılan ilk sorguda çok sayıda terör saldırılarına katıldıklarını, hücrelere silah ve para temin ettiklerini itiraf etti. Bazı çeteler ise yılbaşında terör saldırısı yapmaya hazırlanıyordu.

Güçlerimiz, bölgenin kalabalık olması ve terörist hücrelerin insani durumları kullanmasından dolayı arama ve yakalama çalışmalarını arttırdı.

Güçlerimiz bölgenin güvenliğini sağlamak için hücreleri yok etme mücadelesine devam edecek.”