Cizre Yıldırımı Operasyonu’nda altı günlük bilanço

QSD ve İç Güvenlik Güçleri’nin 29 Aralık’ta DAİŞ hücrelerine karşı başlattığı “Cizre Yıldırımı Operasyonu” kapsamında altı gün içinde 139 çete üyesinin yakalandığı bildirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) DAİŞ hücrelerine karşı yürütülen operasyonun altı günlük bilançosunu açıkladı. Açıklamaya göre onlarca çete üyesi yakalanırken, çok sayıda şüpheli de gözaltına alındı.

Bilanço şöyle:

* QSD, Hol ve Til Hemîs bölgelerinde başlattığı Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun ikinci gününde 52 DAİŞ çetesinin yakalandığını duyurdu. Operasyon güçleri 2’nci günde 9 koldan operasyona başladı ve kaçmaya çalışan hücreler teslim olmaya mecbur bırakıldı.

*Operasyonun 3’ncü gününde Til Hemîs’in batısındaki köylerde 32 çete yakalandı. Bunlardan 3’ü son dönemde DAİŞ’in takip çalışmalarına katılan ve aranan listesinde yer alıyor.

*Operasyon güçleri 4’ncü günde terör eylemleri düzenleyen, çetelere katılım sağlayan, silah temin eden, terör hücrelerine lojistik destek ve cephane sağlayanların da aralarında bulunduğu 40 çeteyi yakaladı.

*Operasyonun 5’nci gününde Til Birak’ın batısındaki Simêha köyü ile ilçenin batısındaki Ete köyünde yapılan arama-temizleme operasyonu sonucunda DAİŞ hücrelerine lojistik destek sağladığı şüphesiyle 3 kişi yakalanarak soruşturmaya alındı. Operasyon güçleri, Hol ilçesinde DAİŞ hücreleri ve ortaklarının saklandığı yerlere operasyon düzenledi. DAİŞ ailelerinin Hol Kampı’ndan kaçırılmasında parmağı olan ve lojistik destek sağlayan 11 çete-şüpheliyi yakaladı.

*6’ncı günde operasyon alanı genişleyerek Suriye-Irak sınır bölgelerini de içine aldı. Bu çerçevede Hol ilçesinin doğu kırsalında 63 kilometreden fazla alan temizlendi. Operasyon güçleri, DAİŞ hücreleriyle bağlantılı oldukları şüphesiyle 3 kişiyi gözaltına alarak soruşturma başlattı.

Ayrıca Hesekê’in güney ve doğu bölgelerindeki yurttaşlara yönelik kaçırma, gasp ve şantaj gibi suç eylemlerine karışan 4 kişi yakalandı. Bu kişiler Hol bölgesinde saklanıyorlardı.”

QSD, “Operasyon 7’nci gününde dikkatli bir şekilde devam ediyor” diye ekledi.