Cizre Yıldırımı Operasyonu: 40 DAİŞ’li daha yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD), DAİŞ hücrelerine karşı hafta içinde başlatılan “Cizre Yıldırımı Operasyonu”nda 40 çete üyesinin daha yakalandığını bildirdi.

QSD Basın İrtibat Merkezi, Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun 4’ncü gün bilançosunu açıkladı.

Açıklamada, “Güçlerimizin İç Güvenlik Güçleri ve DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon’un katılımıyla başlattığı Cizre Yıldırımı Operasyonu devam ediyor. Bu kapsamda Hol, Til Hemîs ve Til Birak ilçelerinde DAİŞ çetelerine yönelik arama-tarama operasyonları arttırıldı” denildi.

QSD, devamla şunları ifade etti: “Operasyon güçleri, bugün sabahın ilk saatlerinde Til Birak’ta operasyon bölgelerinden uzaklaşıp yerini değiştirmeye çalışan terör hücrelerini takip etti. Ortak güçler, terörist üyelerin bir üssünü yıkarak 6 çeteyi yakaladı. Hesekê bölgesinde terör saldırılarına katılan bu kişiler mahkeme tarafından aranıyordu.

Öte yandan, operasyon güçlerinin ilçenin doğusundaki mahallelerde bulunan üslere baskın yapacağını fark eden terörist gruplar ses bombası attı. Bu operasyonda 3 çete yakalandı.

3’ncü günün son saatleri ile 4’ncü gün ilk saatlerinin bilançosu şu şekilde;

Ortak güçler, aralarında terör operasyonlarını yürüten, çetelere katılım, lojistik ve askeri teçhizat temin eden 40 çeteyi yakaladı.

Arama operasyonlarının yanında güvenlik operasyonları da yapıldı. Ortak güçler, çetelerin kullandığı askeri kıyafet ve çok sayıda sahte belgeye de el koydu.

Cizre Yıldırımı Operasyonu güçleri, bölgeyi terör hücrelerinden temizleme, üslerini imha etme ve güvenliği sağlama misyonunu sürdürüyor. Aynı zamanda çetelerin yeni yıl kutlamalarına terör saldırısı düzenleme planını da boşa çıkardı, terör hücrelerine darbe vurdu.”