Cizre Yıldırımı Operasyonu: 3 DAİŞ’li daha yakalandı

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından başlatılan Cizre Yıldırımı Operasyonu’nda Dêrazor kırsalında üç çete üyesinin yakalandığı bildirildi.

Türk devletinin saldırılarına paralel olarak DAİŞ çetelerinin de son aylarda saldırılarını tırmandırması üzerine QSD 29 Aralık günü DAİŞ hücrelerine karşı “Cizre Yıldırımı” adıyla yeni bir operasyon başlattı.

Operasyonun başından bu yana onlarca çete üyesi ve şüpheli şahıs yakalandı.

QSD Basın İrtibat Merkezi yaptığı son açıklamada, Dêrazor’da üç DAİŞ’linin yakalandığını bildirdi.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Cizre Yıldırımı Operasyonu’nun başarıları devam ediyor. Bu kapsamda terör örgütü DAİŞ’in saklandığı yerlere darbe vuruluyor, terörist saldırı planlayanlar yakalanıyor.

Güçlerimize bağlı Anti Terör Birimleri’nin (YAT) katılımı ve Uluslararası Koalisyon’un desteğiyle Pazartesi ve Salı günleri Dêrazor’da DAİŞ hücrelerine dönük 3 güvenlik operasyonu düzenlendi. Bu hücreler, saldırı yapmak, bölgenin ve halkın güvenliğini bozmak aynı zamanda Cizre Yıldırımı Operasyonu’nu engellemeye hazırlanıyordu.

Takip çalışmalarının ardından düzenlenen 3 operasyonda 3 terör üyesi yakalandı, çok sayıda askeri teçhizat ve cihazlara el konuldu.”

El konulan silahlar şöyle: 2 Kalaşninof, 2 bron silahı, 3 bomba, 1 mayın, 1 otomatik silah, 2 tabanca, 3 askeri fişeklik, 1 cep telefonu, cephanelik ve şarjör”