Cizre Yıldırımı Operasyonu: 14 DAİŞ çetesi yakalandı

QSD’nin Cizre Yıldırımı Operasyonu kapsamında 14 DAİŞ’li veya aynı çete üyesi olduğundan şüphe edilen kişi yakalandı.

QSD Basın İrtibat Merkezi, DAİŞ çetelerine karşı yürütülen Cizre Yıldırımı operasyonuna ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Cizre Yıldırımı Operasyonunu yürüten müşterek güçlerin, terör örgütü DAİŞ'in Hol, Til Berak ve Til Hemis ilçelerindeki hücrelerini takip ve imha amaçlı arama kontrol operasyonları 5'inci gününde devam ediyor.

Til Berak'ın batısındaki Simêha köyü ile ilçenin batısındaki Etê köyünde dün yapılan aramalarda, DAİŞ hücrelerine lojistik destek sağladığından şüphelenilen 3 kişi tutuklanarak sorguya çekildi.

Hol ilçesindeki operasyon güçleri, terör hücreleri ve ortaklarının saklandığı saklanma yerleri ve evleri ele geçirdi. DAİŞ ailelerinin Hol kampından kaçırılmasında suç ortakları ve onlara lojistik destek de dahil olmak üzere farklı vakalarda araması bulunan 11 çete ve şüpheli tutuklandı.

Güçlerimizin, İç Güvenlik Güçleri ve Uluslararası Koalisyon iş birliğiyle 29 Aralık 2022 tarihinde başlattığı Cizre Yıldırımı Operasyonu, DAİŞ terör örgütünün güneydeki hücrelerini takip ve tutuklama amaçlıdır. Qamîşlo kırsalında, Hesekê’nin doğu kesimindeki çeteler kendilerini köylülerin arasına gizleyerek son dönemde bölgedeki güvenlik güçlerine, aşiret büyüklerine ve memurlara yönelik çok sayıda saldırı ve Hol Kampı’na yönelik saldırılar gerçekleştirdi.

Ayrıca operasyonun amacı, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarının yarattığı koşullardan yararlanarak yeniden örgütlenmeye çalışan DAİŞ'in de önüne geçmektir.”