GÖRÜNTÜLÜ

Cizre Kantonu halkı Abdullah Öcalan’a özgürlük için yürüdü

Küresel çapta yürütülen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük ve Kürt sorununa siyasi çözüm hamlesi kapsamında Cizre Kantonu’nun Dêrik kentinde gerçekleştirilen kitlesel bir yürüyüş gerçekleşti.

Dêrik, Girkê Legê, Til Koçer ve Çilaxa halkı Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Kentin Özgürlük Meydanı’da bir araya geldi. 

Yoğun bir şekilde Abdullah Öcalan posterlerinin taşındığı eylemde Kürtçe, Arapça ve Süryanice “Önder Apo’nun özgürlüğü halkların özgürlüğüdür” yazılı pankart dikkat çekti. 

Yüksek katılımlı yürüyüş Şehit Aileleri Meclisi merkezi önüne kadar sürdü. 

Eylemin son durağında bir açıklamada bulunan Dêrik Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclis Eş Başkanı Ayhan Murad, "Bizler Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesine dayanan demokratik ulus projesine sahibiz. Bu kazanımlarımızı korumak için eylemselliklerimiz sürmeli” dedi. 

Murad, “Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlamak için zafer işaretimizi daima yükseklerde tutmalıyız” diye ekledi. 

Til Koçer Meclis üyesi Yusif El Mehûs, "Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması, Kürt sorununun çözülmesi, bölgede güvenlik ve barışın sağlanması Ortadoğu'da barışçıl bir yaşamın temelidir" ifadelerini kullandı. 

El Mehûs, "Ortadoğu’da barışın sağlanabilmesi için Önder Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması şart” çağrısında bulundu.