Cizre Fırtınası Sözcüsü: DAİŞ Suriye’de askeri anlamda bitti

Cizre Fırtınası Sözcüsü Lîlwa Ebdullah, hamlenin gidişatı ve YPJ’nin hamledeki önemi hakkında bilgi verdi.

Kendisi de Dêrazorlu olan Cizre Fırtınası Sözcüsü Lîlwa Ebdullah, Cizre Fırtınası Hamlesi’nin gidişatını, son günlerde yaptıkları operasyonlar, YPJ’nin hamledeki rolü ve esir alınan DAİŞ çeteleri hakkında ANF’ye konuştu.

Hamlenin devam ettiğini söyleyen Ebdullah “DAİŞ’in içinde siviller de olduğu için, çok dikkatli davranıyoruz. Önümüzdeki günlerde Suriye’nin doğusundan Irak sınırına kadar olan bölgede DAİŞ bitecek. Bu ana kadar operasyonlarımız devam etmekte” dedi.

Cizre Fırtınası hamlesinde YPJ’nin ilk başlarda katılmadığını ama Dêrazor’un bazı bölgeleri kurtarıldıktan sonra, kurtarılan kadınlar kendi yurtlarının özgürleştirilme ve temizleme operasyonlarına katılmak istediğini belirten Ebdullah şunları belirtti: “5 senelik bir baskıdan sonra, kurtarılan bölgelerdeki kadınlar YPJ’ye katılarak intikamlarını almak istediler. YPJ bu hamlede özellikle bölgedeki kadına bakış açısının değiştirilmesine sebep oldu.”

Esir alınan DAİŞ üyelerinin, kapsamlı bir soruşturmadan sonra, çete oldukları anlaşılınca cezaevlerine gönderildiğini vurgulayan Ebdullah “Şu an elimizde sayıca yüksek DAİŞ çetesi var, uluslararası devletler bölgesinin huzuru için, DAİŞ için cezaevleri yapmalı. DAİŞ askeri anlamda yenildi ama bazı uyuyan hücreleri var. Aynı zamanda DAİŞ zihniyeti bölge halkı üzerinde büyük bir etki yaratmış. Görevimiz bu zihniyete karşı da savaşmak” diye konuştu.