Cizre Fırtınası Hamlesi şehitleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları ile görevi esnasında şehit düşen iç güvenlik güçleri üyesi, Bisera beldesinde düzenlenen tören ile toprağa verildi.

Yüzlerce kişi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen QSD savaşçıları Xesan Salim El-Ubeyd (Ebdulqadir), Hanî El-Hisên (Şahir), Wehîb Xenam El-Elî (Nemir Derenc), Elî El-Mihemed (Ehmed Bûkemal), Elî El-Xezwê ile görev esnasında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Üyesi Ehmed El-Îbrahîm’in cenazelerini aldı ve Şehit Hanî El-Hesen Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikteki uğurlama töreni, QSD savaşçıları tarafından düzenlenen askeri törenle başladı. QSD komutanlarından Hisên El-Hemadî, burada yaptığı konuşmada şehitlerin ailelerine başsağlığı diledi, sonuna kadar şehitlerin izinde olacaklarının sözünü yineledi.

İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Mihemed Xelef El-Ebûd ve Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mihemed El-Hesen de konuşmalarında şehitlerin ailelerine taziye dileklerini iletti, şehitlerin yarattığı değerleri koruma sözünü yineledi.

Şehitlerin şahadet belgelerinin okunup ailelerine teslim edilmesi ile devam eden törende, 6 şehidin cenazesinin sloganlar ve annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verilmesi ile sona erdi.