Cizre Bölgesi Aşiretler Çalıştayı: Barışa da direnişe de hazırız!

Qamişlo'daki Cizre Bölgesi Aşiretler ve Kabileler Çalıştayı'nda, Türk devletinin işgalciliğine izin verilmeyeceği vurgulandı. Çalıştayda, "Barıştan yanayız ama saldırı olursa direneceğiz" mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kanaat Önderleri Komitesi öncülüğünde, Türk devletinin işgalci tehditleriyle ilgili Cizre Bölgesi Aşiretler ve Kabileler Çalıştayı düzenleniyor.
Qamişlo’daki Zana Konferans Salonu’nda, “Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye Tehditlerine Hayır! Güvenli Suriye’ye Evet” sloganıyla düzenlenen çalıştaya Arap, Kürt, Süryani, Asuri, Ermeni aşiretlerinin temsilcilerinden oluşan 500 kişi katılıyor.
Çalıştayda Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden temsilciler, siyasetçiler, aydınlar, din insanları ve Iraklı kanaat önderleri de bulunuyor. Cebûr, Zibêt, Teyî, Şeraba, Cewala, Igêdat, Edwan ve Begara aşireti temsilcileri de çalıştayda.
Çalıştay salonuna “Tüm Tehditlere Karşı Direnişte Israrlıyız, Barıştan Yanayız, QSD’nin yanındayız” yazılı pankar da asıldı.

'TÜRKİYE KAZANIMLARIMIZI YOK EDEMEZ'

Kanaat Önderleri Komitesi Başkanlık Konseyi Üyesi Himber Hesen, açılış konuşmasında, böylesi bir çalıştayın gerçekleşmesine imkân verdiği için Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ne teşekkür etti. Hesen, YPG-YPJ ve QSD’nin DAİŞ çetelerine karşı mücadelede gösterdiği fedakârlığa da vurgu yaptı.
Çalıştayı Suriyeliler arası bir toplantı olarak nitelendiren Hesen, “Biz, bu toprakların evlatlarıyız ve kendi kaderimizi belirlemek hakkımız. Bugün bir araya gelerek tüm dünyaya, başta Türkiye olmak üzere hiç kimsenin güvenliğimizi ve kazanımlarımızı ortadan kaldıramayacağı mesajını veriyoruz. Barıştan yanayız ama saldırı olursa direnişteyiz” dedi.
Açılış konuşmasının ardından çalıştay, Ortadoğu ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi gelişmeler üzerine değerlendirmelerle başladı.
Cizre Bölgesi Aşiretler ve Kabileler Çalıştayı’nın, sonuç bildirgesinin okunmasıyla sona ereceği öğrenildi.