Cizîr kentlerinde tecrit protestosu

Cizîr bölgesindeki birçok kentte gerçekleştirilen eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecrit protesto edildi; fiziki özgürlüğü için direnişin büyütülmesi çağrısında bulunuldu.

Abdullah Öcalan’ı Savunma Komitesi ve Abdullah Öcalan’a Özgürlük için Suriye İnisiyatifi’nin tecridin sonlandırılması amacıyla direnişin yükseltilmesi çağrısı kapsamında Qamişlo ve Hesekê kantonlarda pek çok eylem düzenlendi. Til Berak’ta düzenlenen yürüyüşte, Çilaxa, Qamişlo ve Hesekê’de ise düzenlenen  panellerde Eylemlerde İşkenceyi Önleme Komitesi CPT’ye Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın durumuna ilişkin acil açıklama çağrısı yapıldı.

Qamişlo Kantonu’nun Til Berak ilçesinde Halk Belediyesi’nden Şehitler Dörtyolu’na kadar bir yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşe, sivil kurum, siyasi parti, Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadınlar Birliği ve Kongra Star üyeleri katıldı.

Burada konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Til Birakê Yürütme Üyesi Wela El Mihamîd, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün Ortadoğu’daki tüm sorunların çözümü, barış ve güvenliğin garantisi olduğunu belirtti.

Çilaxa, Qamişlo ve Hesekê’de düzenlenen panellerde ise İmralı tecridi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın komploya karşı verdiği mücadele anlatıldı ve eşit yaşam, siyaset ve ekolojik topluma dair perspektifleri tartışıldı.