Cizîr kantonunda binler işgale karşı alanlara çıktı

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Cizîr kantonunda halk, işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı alanlara çıktı.

İşgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarına karşı direnen Kuzey ve Doğu Suriye halkı, alanlara çıktı.

Cizîr kantonundaki Tırbespıyê, Çılaxa, Gırkê Legê, Dêrık, Tıl Hemîs, Hesekê ve Dirbesiyê'de Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi öncülüğünde kitlesel yürüyüş yapıldı. Yürüyüşlere sivil toplum kuruluşları üyeleri ile siyasi parti temsilcilerinin de aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı. Yürüyüşlerde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri taşındı.

QAMIŞLO

Bir evin bombalandığı Sonî Kavşağı’nda bir araya gelen işgalci Qamişlo halkı, Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi’ne yakın olan  Şehit Rubar Qamişlo Kavşağı’na kadar yürüdü.

Burada kısa bir konuşma yapan Halk İnisiyatifi üyesi Gel Ayid Îbrahîm, bölge halkının işgal saldırısının karşısındaki duruşunu selamlayarak, "Şehitlerimizin bombalanmasıyla alanlara akan halkımız, birlikteliğini göstererek 'Zafere kadar mücadele edeceğiz' diyor” dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Emekçiler Birliği’nin TEV-DEM merkezi önünde yaptığı açıklamada, halklara işgalci Türk ordusunun saldırılarına karşı direnen halka destek olma çağrısı yapıldı.

TIRBESPIYÊ

İlçe meclisi önünde başlayan yürüyüş Kongra Star merkezine kadar devam etti.

Burada Demokratik Birliği Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Hediye Şemo konuşarak, "Hayatımızı bize dar etmek isteyen işgalci Türk devleti, bölgenin tüm altyapı ve stratejik merkezlerimizi bombalıyor. Bu saldırılarıyla savaş suçu işleyen bu devletten hesap sorulmalı” dedi.

ÇILAXA

İlçenin batısındaki El Delê Kavşağı önünde başlayan yürüyüş Şehit Mahsum Meydanı’na kadar devam etti.

Halk İnisiyatifi üyesi Nezhet Seyfudîn konuşmasında bölge halkını işgal saldırılarına ve özel savaş politikalarına karşı direnişini selamladı.

GIRKÊ LEGÊ

Şehit Xebat Meydan’ından Özgürlük Kavşağı’na kadar yürüyen yüzlerce kişi, işgal saldırılarını protesto etti.

Girkê Legê İlçe Meclisi Eşbaşkanı Zulfe Hemze ve Erûr Beldesi Meclis üyesi Ebid El Muhsin burada konuşma yaptı.

Dêrik kenti ve beldelerindeki yüzlerce kişi, kent merkezdeki Özgürlük Meydanı’ndan merkez pazara kadar yürüdü.

Demokratik İslam Kongresi üyesi Mahsûm Dêrşoy, "Ne kadar saldırı olursa olsun topraklarımızı terk etmeyeceğiz" dedi.

TIL HEMÎS

Til Hemîs Arap Kanaat Önderleri işgalci Türk ordusunun saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Türk devletinin kirli politikalarına karşı duyarlı olunmalı. Bu teröristlere karşı birlik ve dayanışma içinde olmalıyız” denildi.

HESEKÊ

Hesekê’de "Bölge uçuşlara karşı kapatılmalı" sloganıyla gerçekleşen yürüyüş, Nasir Mahallesi’ndeki Önder Abdullah Öcalan Parkı’ndan Kelase Mahallesi’nin Halk Belediyesi binası önüne kadar devam etti.

Burada konuşan TEV-DEM Organize Ofisi Eşbaşkanı Ferhan Dawûd, "Demokratik ulus felsefesini benimseyen halkın iradesiyle kazanacağız. Zafer bizim olacak, topraklarımızı terk etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

DIRBÊSIYÊ

Hac Sultan Camisi önünde başlayan yürüyüş ilçenin ana caddesine kadar devam etti. Aralarında şehit ailelerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, devriye gezen Rus askeri konvoyunun önünü keserek, Rusya’ya karşı tepkilerini gösterdi.

Yürüyüşte söz alan Halk İnisiyatifi üyesi Mihemed Xelef, işgal saldırılarına karşı uluslararası sessizliği kınayarak, "Alanlarda olacağız ve 19 Temmuz Devrim kazanımlarımızı koruyacağız” şeklinde konuştu.

Dirbêsiyê İlçesi Kongra Star Yönetimi üyesi Fatme Keleş ise "Bölge halkının iradesi yurttaşları hedef alan saldırılardan daha büyük. Halkımız ve gençlerimiz saldırılara karşı güçlü bir mücadele vermeli ve işgalci Türk devletinin saldırılarını boşa çıkarmak için alanlarda olmaya devam etmeli” dedi.