Cindirêsêlilerin son sözü: Akacaksa kanımız toprağımıza aksın

Türk devleti ve çetelerinin işgal saldırılarının son bir haftada yoğunlaştırdığı Cindirêsê'de bombalar altındaki halkın son sözü: Akacaksa kanımız toprağımıza aksın.

Türk devleti ve ona bağlı DAİŞ ve El Nusra devşirmesi çete gruplarının işgal saldırılarına karşı Çağın Direnişi Efrîn'de 28'inci gününde. Çağımızın her türlü savaş tekniğinin yanı sıra büyük bir medya bombardımanıyla girişilen Efrîn işgal harekatına karşı YPG/ YPJ savaşçıları ve Efrîn halkı büyük bir irade savaşı vermeye devam ediyor.

Türk devletinin işgal saldırılarının son bir haftadır yoğunlaştığı Cindirêsê ilçesi ve köylerinde karadan ilerleyemeyen Türk ordusu ve ona bağlı çeteler hava saldırıları ve ağır silahlarla yapılan bombardımanlarla sonuç almaya çalışıyor. Ancak yapılan tüm saldırılara karşı Cindirêsê halkı direnişinden bir adım taviz vermiyor ve Çağın Direnişi'ne denk bir kararlılık gösteriyor.

ANF muhabirleri yoğun top ve havan saldırılarının altındaki Cindirêsê'de sokakları dolaştı ve ilçe sakinleriyle konuştu. Yaklaşık 10 bin sivilin bulunduğu ilçeye yapılan top atışlarından dolayı halk evlerinin bodrumlarda direnişlerini sürdürüyor ve topraklarını terk etmiyor.

Direnişin 27'nci gününün akşam saatlerinde dolaştığımız Cindirêsê ilçeleri yoğun bir şekilde bombalanıyordu. Ancak buna rağmen Cindirêsê sakinleri savaşçılarını yalnız bırakmayarak direnişlerini sürdürüyorlar. Nemet Omer isimi Cindirêsêli'ye durumlarının nasıl olduğunu soruyoruz ve aldığımız yanıt şu oluyor: "İlçemizi bırakıp gitmemiz olur mu hiç. Durumumuz da moralimiz de iyidir. Toprağımızın üzerindeyiz. Direniyoruz, çünkü haklıyız."

Bir başka sokakta karşılaştığımız Gazi Miho isimli Cindirêsêli ise sivil olmalarına ve ilçede binlerce sivil olmasına rağmen aralıksız bir şekilde bombalandıklarını belirtiyor. Yaşlı annesi ile babasının evlerinin bodrumunda olduğunu ve ilçeden çıkmak istemediklerini belirten Mehmûd Xelef de topraklarını terk etmeyeceklerini vurguluyor.

Ezize Mira isimli kadına ilçenin bombalandığını ve kendilerinin ilçeyi terk etmeyi düşünüp düşünmediğini soruyoruz. Aldığımız yanıt, Çağın direnişinin son sözünü söylüyor: "Nereye gidelim? Nasıl gidelim? Niye gidelim? Toprağımızı bırakmayız. Sadece bugün bombalamıyorlar ki 27 gündür bombalanıyoruz. Ama gitmeyeceğiz. Yerimden kımıldamayacağım. Oğlum asayişte ben de özsavunma üyesiyim. Yurdumuzdan çıkmayız. Ölüm bir defa gelir. O da doğduğumuz topraklar üzerinde gelsin. Akacaksa kanımız toprağımıza aksın. Asıl onların ne işi var toprağımızda. Biz bu topraklarda doğduk, büyüdük. Burada da öleceğiz."