Bir Şengalli çocuk daha DAİŞ'ten kurtarıldı

3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal'e saldırısı sırasında 10  yaşındayken DAİŞ’e esir düşen ve şimdi 15 yaşında olan Celil Xelil ismindeki Şengalli çocuk bugün QSD savaşçıları tarafından kurtarıldı.

Bugün Baxoz köyünde kurtarılan siviller arasında yer alan Celil Xelil, ailesinin Hewlêr’de olduğunu öğrenmiş. Xelil’in Kürtçeyi unuttuğunu ve Arapça konuştuğu da öğrenildi.

DAİŞ çetelerini bitirmek amacıyla yürütülen Cizre Fırtınası Hamlesi kapsamında QSD savaşçıları sivilleri kurtarmaya devam ediyor.

Bugün çetelerden kurtarılanlar arasında 15 yaşında ve Şengalli olan Celil Xelil isimli bir çocuk da bulunuyor.

Celil’in 3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırdığı zaman esir alındığı ve o tarihten itibaren de Dêrazor’da tutulduğu öğrenildi.

QSD savaşçıları tarafından kurtarılırken, mutluluğu gözlerinden okunan Xelil, 5 yıldır Dêrazor’da tutulduğunu belirtti. Celil, içeride halen çok sayıda Êzîdî kadın ve çocuğun olduğunu paylaştı.

Kürtçeyi unutan ve Arapça konuşan Celil, DAİŞ’li bir kadının yanına işlerini yapması için bırakıldığını ve o günden beri ailesinden haber alamadığını dile getirdi. Celil, gazetecilerin “Şengal’i özledin mi sorusuna ise “Çok özledim” cevabını verdi.

Celil daha sonra güvenli alanda olan sivillerin yanına götürüldü.