Berxwedan: Efrîn'e girenin sonu DAİŞ gibi olur!

YPG Komutanı Mehmûd Berxwedan, "Kim Efrîn topraklarına girerse artık Efrîn’den çıkamaz; sonları DAİŞ çeteleri gibi olur" uyarısında bulundu.

YPG Efrin Komutanı Mehmûd Berxwedan, Ronahi TV’de Efrîn’e ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Berxwedan, "Türk devleti, Suriye krizinin başından beri Cebhet El Nusra ve DAİŞ çetelerine destek veriyor. İdlib, Cerablus ve Şehba bölgesini işgal ederek Efrîn’i çembere almaya çalışıyor" dedi.

Berxwedan, Türkiye’nin, YPJ, YPG, QSD savaşçılarının Akdeniz’e ilerlemesini engellemek amacıyla İdlib’i işgal ettiği bahanesini ileri sürdüğünü, bunu işgalini meşrulaştırmak için ortaya attığını aktardı.

'EFRÎN'DEN ÇIKAMAZLAR!'

Türk devleti ile Cebhet El Nusra’nın Efrîn bölgesini işgal etmek istediğini söyleyen Berxwedan, “Kim Efrîn topraklarına girerse Efrîn'den çıkamaz. Türk devletinden önce de çok kişi Efrîn'e saldırdı ve yenildi. Efrîn'i kuşatmaya almak istiyorlar, ama kendilerinin çembere düşeceğini ve bu çemberden çıkamayacaklarını bilmiyorlar” diye konuştu.

Berxwedan, Efrîn halkının Türk devleti ve çetelerin saldırılarına karşı tutumuna dair ise şunları söyledi: "Efrîn halkının sözlüğünde yalnızca direniş, mücadele ve toprağa bağlılık var. Rojava Devrimi'nin başından beri halk, şehitlerinin ve savaşçılarının etrafında toplandı. Türk devletinin ve çetelerinin saldırılarına karşı kendisini savunmaya ve tüm komploları boşa çıkarmaya hazırdırlar. Efrîn halkı güçlü irade sahibidir ve kim Efrîn'e girmek isterse, sonları DAİŞ çeteleri gibi olur.”

'İDLİB TÜRK DEVLETİNE KARŞI DİKKATLİ OLMALI'

YPG Komutanı Mehmûd Berxwedan, İdlib halkına da seslenerek, "İdlib halkı Türk devletinin Suriye devrimini boşa çıkarmaya çalıştığını bilmelidir. Türk devletine karşı dikkatli olmalıdırlar. İdlib halkını savunmaya hazırız" dedi.