Baxoz'da bir yanda tahliye diğer yanda çatışmalar yaşanıyor 

QSD savaşçıları, Baxoz’da teslim olan DAIŞ'liler ve ailelerini tahliye ederken diğer yandan da tahliyeleri engellemeye çalışan çetelerin saldırılarına sert karşılık veriyor. 

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Dêrazor'un Hecîn kasabasına bağlı Baxoz nahiyesine yönelik operasyonu devam ediyor.

QSD savaşçılarının 1 Mart’ta başlattığı operasyon 3 koldan devam ederken; savaşçılar teslim olmayı kabul eden DAİŞ'liler ve aileleri için operasyonun bir kolunu durdurdu ve son iki günde buradan binlerce DAİŞ’li ve ailesi teslim oldu. 

Ancak teslim olmayı kabul etmeyen birçok çete üyesi ise diğer iki taraftan suikast, ısı güdümlü füze ve bomba yüklü araçlarla QSD savaşçılarının ilerleyişini durdurmaya çalışıyor. 

Operasyonun doğu kolu tahliyeler için durdurulup bu bölgede tahliye koridoru açılırken, operasyonun kuzey ve güneydoğu kolunda ise yer yer şiddetli çatışmalar yaşanıyor. 

QSD savaşçılarının yürüttüğü operasyonun kuzey kolunda en ön mevzilerde yaşanan şiddetli çatışmalar ANF kameralarına yansıdı. 

9 Şubat'ta Baxoz'da kalan siviller, DAIŞ'lilerin aileleri ve teslim olmayı kabul eden DAİŞ üyelerini tahliye etme operasyonlarına başlamıştı. 1 Mart'a kadar süren tahliye çalışmalarında 10 bini aşkın kişi güvenli bölgelere nakledildi. 

20 günlük tahliye çalışmaları sonrası çoğunluğu yabancı uyruklu 2 bine yakın DAİŞ üyesi ve binlerce kişiden oluşan ailelerinin tahliyeyi reddetmesi üzerine QSD güçleri, 1 Mart günü saat 18.00'da Baxoz'da kalan çetelere yönelik operasyon başlatmıştı.