Şehit Xedîr Ebdulkafî Şêx uğurlandı

Görevi başındayken 10 Ocak günü şehit düşen Xedîr Ebdulkafî El Şêx, Minbic’de düzenlenen törenle uğurlandı.

10 Ocak günü şehit düşen YPJ savaşçısı Xedîr El Şêx için Şehit Aileleri Meclisi, Minbic Askeri Meclisi, Kadın Askeri Meclisi, Minbic Özerk Sivil Yönetimi ve bağlı kurumları, siyasi parti ve kadın kurumları üyelerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Xedîr Ebdulkafî Şêx’in cenazesini Fırat Hastanesi’nden alan kitle, şehrin batısındaki Şehitliğe doğru yola çıktı. Burada bir konuşma yapan Askeri Meclisi komutanlarından Fatme Mihemed, “Şehitler öncü ve aydınlık meşaleleridir. Özgür ülke uğruna canlarını feda ettiler. Düşmanlarımız bir süredir gece gündüz demeden irademizi kırmak ve topraklarımızı işgal etmek için topraklarımızı bombalıyor. Şehitlerimizin yolunda olacağımıza söz veriyoruz. İşgalcileri ve faşistleri yenene kadar şehitlere layık olacağız” diye konuştu.

Ardından konuşan Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Hesna El Zahir, ülke topraklarını korumak için canlarını feda edenlere karşı eğildiklerini belirtti.

Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Kadın Komitesi Üyesi Sena Receb ise, “Bugün ülkemizin bir karanfilini uğurluyoruz. Şehitler kalbimizde ve gelecek nesillerde yaşayacak” dedi. Sena Receb, sonuna kadar şehitlerin izinde gideceklerini belirterek zaferi sağlayana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini kaydetti.