Şehit Seydo, Halep’te toprağa verildi

Halep halkı, şehit Ehmed Seydo'yu son yolculuğuna uğurladı.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerindeki halk, İç Güvenlik Güçleri üyesi şehit Ehmed Seydo’nun cenazesini Direniş Şehitleri Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Halk, sivil kurum ve siyasi parti üyeleri, hastalık nedeniyle şehit düşen Şehit Ehmed Seydo’nun cenaze törenine katıldı.

Şehit Xalid Fecir Hastanesi önünden şehitliğe doğru yürüyüşe geçen halk, Şexmeqsûd Mahallesi’nin ana caddelerinden geçerek, “Şehîd Namirin” sloganları attı.

Şehitlikte konuşan Şehit Aileleri Meclisi Rûşîn Mihemed, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın felsefe ve düşüncelerini esas alan özgürlük ve zaferi elde edene kadar şehitlerin yolunu takip etme sözünü verdi.

İç Güvenlik Güçleri Üyesi Mihemed Hesen, “Şehit Ehmed Seydo, yaşamını mücadele uğruna feda etti. 2016 yılında Efrîn Kantonu İç Güvenlik Güçleri’ne katıldı. Arkadaşlarına ve işine bağlıydı ve 2018 yılında savaş cephesinde yerini aldı” dedi.
Törenin ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Nisrîn Îsmaîl, şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Daha sonra halk, şehit Seydo'nun cenazesini toprağa verdi.