Şehit Newres Mûsa Minbic’de uğurlandı

Şehit düşen QSD savaşçısı Newres Mûsa El Hemod, yüzlerce kişinin katılımıyla Minbic Şehitliğinde sonsuzluğa uğurlandı.

Şehit düşen QSD savaşçısı Newres Mûsa El Hemod için Minbic Şehitliğinde uğurlama töreni düzenlendi.

Törende yüzlerce halkın yanı sıra Demokratik Yönetim ve kurumları, siyasi partiler, Minbic Askeri Meclisi ve özel kuruluşların temsilcileri yer aldı.

Fırat Hastanesi'nden şehitlerin cenazeleri alınarak Minbic Şehitliği’ne hareket edildi.

Minbic Askeri Meclisi üyesi Bozan Kobanê şehitlikte yaptığı konuşmada, "Son dönemde başta Türk devleti olmak üzere işgalci devletler bölge halkına karşı her türlü yöntem ve baskıyı uyguladılar. Ancak halkın iradesini kırmakta başarısız oldular. Şehitler sayesinde halkımız eskisinden daha güçlü ve her türlü acil duruma hazırdır" dedi.

Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatme Ezo ise, "Ülke uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ülkemizin geleceğinin aydınlık olması için her gün şehitlerimiz bedel ödüyor. Şehitlerimizin mirasına sahip çıkacağız ve onların izinden gideceğiz” diye konuştu.

HPC Yürütme Kurulu Üyesi Eli El Cimêli de, özgürlük şehitleriyle onur duyduklarını vurgulayarak, “Çünkü onlar barış ve huzur içinde yaşamamız için canını verdi. Bizi yenmeye çalışanlara diyoruz ki bu halk bu kahramanları yarattığına göre siz bizi yenemezsiniz” diye devam etti.

Tören, şehidin şehadet belgesinin okunması ve cenazesinin defnedilmesi ardından sona erdi.