Şehit düşen 5 YPG savaşçısının kimliği açıklandı

YPG Reqa ve Cizre Fırtınası hamlelerinde şehit olan 5 savaşçının sicil bilgilerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi sitesinde yayınladığı açıklama ile 7-23 Eylül tarihlerinde Reqa ve Cizre Fırtınası hamlelerinde şehit olan 5 savaşçının kimlik bilgilerini açıkladı. Açıklamada Reqa’da şehit olan Fransız savaşçı Gabar’ın vasiyetinde “Şehit olursam Rojava’da defnedin” yazdığı belirtildi.

YPG açıklaması şöyle:

“YPG ve YPJ savaşçılarının öncülüğünde Demokratik Suriye Güçleri tarafından yürütülen Reqa’yı Özgürleştirme Hamlesi tüm bölge halkı ve tüm dünyaya umut olmuştur. Devlet ordularının karşısında duramadığı DAIŞ çeteleri, QSD güçleri arasındaki irade ve birlik karşısında son günlerini yaşamaktadır. Karanlığı kaldırmak, ezilen halkların özgürleşmesi ve yüreklerine umut tohumlarını ekmek için çok sayıda kahraman canlarını feda etmiştir.

Dêra Zor’da Dêra Zor Askeri Meclisi ve QSD, Suriye rejiminin saldırılarına rağmen çok sayıda stratejik noktayı çetelerden kurtarmış ve binlerce sivili güvenli alanlara ulaştırmıştır. Bölgenin özgürleştirilmesi savaşı şiddetli bir şekilde devam ediyor.

Bugün 7-23 Eylül tarihleri arasında Reqa ve Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehadete ulaşan 5 yoldaşımızın sicil bilgilerini açıklıyoruz.

Reqa şehitleri arasında bulunan 2016 yılında Halk Savunma Birliklerine (YPG) katılan Fransa vatandaşı Gabar, YPG Basın Merkezi ile yaptığı bir görüşmede şunları söylüyor: ‘DAIŞ’e karşı savaşta yer almak için YPG’ye katıldım. Çevresinin ve kendi özgürlüğüne saygı duyan herkesin her şekilde bu davaya yardım edeceğine inanıyorum.’

Yoldaş Gabar 2015’te Özgürlük Hareketi’ni tanıyor ve YPG’ye katıldıktan sonra Şedade ve Minbic hamlelerine katılıyor. Minbic’de yaralanıyor anca güçlü bir yürekle YPG mücadelesinde ısrar ediyor ve yoldaşlarıyla birlikte DAIŞ çetelerinin merkezi Reqa’ya gidiyor.

Gabar bir çocuk babası ve yaşamında uzun bir askeri tecrübe vardı. Vasiyetinde şöyle yazmıştı: “Şehit düşersem Rojava’da defnedin.” Bu şekilde halklar arasındaki bağı göstermiş ve sonuna kadar özgürlük yürüyüşünü sürdürmüştür. 7 Eylül’de Gabar ve yoldaşları Reqa’da DAIŞ çeteleri ile yaşanan bir çatışmaya girmişlerdir. Gabar yaralı olmasına rağmen sonuna kadar direnmiş ve kahramanca şehadete ulaşmıştır.

YPG ve YPJ olarak Rojava ve Fransa halkına başsağlığı diliyor, bir kez daha şehitlerin hakikat izini takip edeceğimize ve mücadelelerini sürdüreceğimize söz veriyoruz.

Şehit düşen savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:

Berxwedan Hesekê

Kod Adı:Berxwedan Hesekê

Adı Soyadı :Berxwedan Miêş

Ana Adı :Şaha

Baba Adı :Xelîl

Doğum Yeri :Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi : Reqa, 23-09-2017

Dilgeş Botan

Kod Adı:Dilgeş Botan

Adı Soyadı :Mesut Durak

Ana Adı :Bişek

Baba Adı :Hesen

Doğum Yeri :Şirnex

Şehadet Yeri ve Tarihi : Şedadê, 19-09-2017

Gabar Légionnaire

Kod Adı:Gabar Légionnaire

Adı Soyadı :Frederic Henri Georges Demonchaux

Ana Adı :Gisele

Baba Adı :Yves

Doğum Yeri :Juvisy-Sur-Orge 1968

Şehadet Yeri ve Tarihi :Reqa, 07-09-2017

Mazlûm Hesekê

Kod Adı:Mazlûm Hesekê

Adı Soyadı :Ela Tifêhî Deham

Ana Adı :Hilwe

Baba Adı :Tifehî

Doğum Yeri :Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi : Şedadê, 20-09-2017

Xebat Dêrik

Kod Adı:Xebat Dêrik

Adı Soyadı :Siyabend Nasir

Ana Adı :Şeyma

Baba Adı :Ibrahîm

Doğum Yeri :Musul

Şehadet Yeri ve Tarihi : Dêrezor, 16-09-2017 ʺ