Şehit Êrîş toprağa verildi, şehit Avrîn anıldı

Şehit Êrîş Berxbotan’ın cenazesi Kobanê’de toprağa verildi. Şehit Arvîn Tolhildan için de gıyabi tören düzenlendi.

Görevi başında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri Üyesi Cemal Osman’ın (Êrîş Berxbotan) cenaze törenine Fırat Bölgesi Özerk Yönetimi’nden yüzlerce kişi, kurum ve kuruluş katıldı. Ayrıca 5 Kasım 2022’de Zap’ta şehit olan Perwîn Mihemed (Arvîn Tolhildan) için anma töreni düzenlendi.


'TOPRAĞIMIZI İŞGALCİLERDEN KORUYACAĞIZ'

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına konuşan Adil Hacî, “Özgürlük şehitleri özgür bir yaşam için canlarını feda ettiler. Toprağımızı işgalcilerden korumak için bedelleri ödüyoruz ve özgürlüğe kavuşana kadar bedel vermeye devam edeceğiz. Zafer bizim olacaktır “dedi.

Törende Şehit Aileleri Meclisi adına söz alan Adil Hacı, "Özgürlük şehitleri özgür bir yaşam için canlarını feda ettiler" dedi. Toprağımızı işgalcilerden korumak için bedelini ödeyeceğiz ve özgürlüğe kavuşana kadar bedelini ödeyeceğiz. Başarı bizimdir" dedi.

Fırat Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi adına konuşan Firyaz Berkel, ahlaki ve politik bir toplumun inşası için şehit Êrîş ve Arvîn’in canlarını feda ettiğini ve sonunda özgürlüğe kavuşacaklarını vurguladı.

Şehitlerin şehadet belgeleri okunda ve ailelerine teslim edildi. Şehit Êrîş’in cenazesi annelerin zılgıtları ve sloganlar arasında toprağa verildi.