Şehba halkları Türk devletine karşı sokakta

Şehba'da binlerce kişi Öcalan'a tecridi ve Türk devletinin kantonlara dönük işgalci saldırılarını protesto etti.

Demokratik Arap Gençlik Hareketi, “Önderliksiz Yaşam Olmaz, İşgalciliğin Var Olmasıyla Onurlu Olunamaz” şiarıyla, “Ülke Ülkemizdir, İntikam Sözümüzdür Hamlesi" çerçevesinde Şehba Kantonu’nda eylem yaptı. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ve Türk devletinin Efrîn Federal Bölgesi alanlarına yönelik saldırıları protesto edildi.

Demokratik Suriye Ulusal Müttefikliği, MSD, aşiretin Kanaat Önderleri Konseyi ve Şehba Kantonu Yönetim Meclisi temsilcileri de yürüyüşe katıldı.

Şehba'nın Kefer Naya ilçesindeki Asayiş Merkezi’nden başlayan yürüyüş boyunca “Ey İşgalci Çık!”, “Şehba Kantonu Halkı Boyun Eğmez, “Arap Gençleri Özgürdür”, “Yaşasın Şehba”, “Yaşasın Devrim Güçleri’n Direnişi” ve “İşgalciliğe Hayır” sloganları atıldı.

Genç kadınların yoğun katılım sağladığı yürüyüşte Şehba Özgür Kadın Birliği bayrakları ve Kuzey Suriye’nin çeşitli örgüt ve kurumlarının sembolleri taşındı.

'ŞEHBA İŞGALCİ SALDIRILARA KARŞI DURACAK'

Kefer Naya sokaklarından başlayan yürüyüşün ardından Kefer Naya Okulu Meydanı'nda miting yapıldı. Mitingde Demokratik Arap Gençlik Hareketi Yönetim Üyesi Adil Feraşîn, Bab Meclisi Eş Başkanı Fidan Osman, MSD Gençlik Bürosu Üyesi Merwan Yusuf ve Şehba Kantonu Özgür Kadın Birliği Üyesi Medya Hemdi birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda, Şehba halklarının Türk devleti ve çetelerinin işgalci saldırılarına karşı duracağı ve tüm halklar adına demokratik bir Suriye’nin inşası için Devrimci Güçlere destek vereceği vurgulandı.

Eylem “Şehîd namirin”, “Yaşasın Öcalan’ın Direnişi” sloganlarıyla sonlandırıldı.