Şehba’da işgal tehditlerine tepki

Türk devletinin tehditlerini protesto etmek için binlerce Efrînli, Şehba’da bir yürüyüş düzenledi.

Türk devletinin işgal tehditlerine karşı Kuzey ve Doğu Suriye halklarının tepkisi büyüyor.

Ehres’in Til Qerah köyünde bir araya gelen binlerce Efrînli, düzenledikleri yürüyüşle Türk devletinin tehditlerini protesto etti. Yürüyüşte, Çağın Direnişi şehitlerinin fotoğraflarının yanı sıra “Barış ve özgürlük savunucuları nerede?” ve “Uluslararası koalisyonun sessizliğini kınıyoruz” yazılı pankartlar taşındı.

İşgal tehditlerine karşı direniş sloganlarının atıldığı yürüyüş, Şehit Aileleri Meclisi binası önünde sona erdi. Burada şehitler anısına durulan saygı duruşunun ardından bir açıklama yapıldı.

Bölgede DAİŞ terörüne karşı sergilenen direnişe dikkat çekilen açıklamada “Uluslararası Koalisyon ve QSD, DAİŞ’in yok edilmesinde önemli rol oynadı. QSD, bu uğurda 11 bin şehit verdi. Tüm bunları Suriye’nin bütünlüğü, birliği, barışı ve güveni için yaptı” denildi.

Açıklamanın sonunda Suriye rejimine, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile diyalog kurması çağrısı yapıldı. Suriye’nin toprak birliğinin savunulması için bunun önemine dikkat çekilen açıklamanın ardından Türkiye’nin tehditlerini protesto eden sloganlarla eylem son buldu.