Özerk Yönetim: Kobanê çizgisi takip edilmeli

Kobanê zaferini selamlayan Özerk Yönetim, "Halkımıza Kobanê, Efrîn ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki direniş çizgisini takip etmesi çağrısı yapıyoruz" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kobanê'nin özgürleştirilmesinin 7. yıl dönümü vesilesiyle açıklama yaptı.

'DİRENİŞ BİRÇOK ZAFERİ GETİRDİ'

Özerk Yönetimin açıklaması şöyle:

“Askeri güçlerin bunca yıllık direnişi ardından, DAİŞ bölgesel destek alarak intikam almak istiyor ve bu çabalar ise tekrardan canlanmak içindir.

Bu örgüte karşı direniş normal bir direniş değildi. Bu direniş Suriye'nin ve dünyanın DAİŞ'ten korunmasında büyük bir rol oynadı. Kobanê’nin, 26 Ocak 2015'te özgürleştirilmesi, DAİŞ’in sonunun başlangıcı oldu. Bu direniş ardından birçok zafer kazanıldı ve Kobanê direnişi destan oldu. Kuzey ve Doğu Suriye halkı, bu destanı esas alarak, 23 Mart 2019'da DAİŞ’in askeri olarak yok edilmesinde topraklarını savundu.

Kobanê, Özerk Yönetim projesini destekleyerek, 27 Ocak 2014 Özerk Yönetim sistemini duyurdu. Bu deneyim, Suriye'de demokratik bir proje arayışının esası oldu.

'TÜRK DEVLETİ TÜM DÜNYA İÇİN TEHDİT'

Kobanê’nin özgürleştirilmesinin 7’nci yıl dönümü ve Özerk Yönetim’in ilanı vesilesiyle şehitlerimizi anıyoruz. Ayrıca faşist Türk devletinin teröre destek verdiğini, sadece bölgelerimiz değil bütün dünya üzerinde tehdit oluşturduğunu belirtiyoruz.

Kobanê zaferi dünya ve insanlık için mirası oldu ve Türk devletinin DAİŞ’i merkezine koyduğu işgal projesini engelledi. Aynı şekilde Kobanê ve Kobanê direnişi bütün dünyanın dikkatini üzerine çekti, dünya burada gerçek savunmayı tanıdı.

Sonuç olarak Kobanê’deki irade DAİŞ’in yok edilmesinin gerçek umudu oldu. Bunun için Uluslararası Koalisyon müdahale etti ve 1 Kasım, Dünya Kobanê Günü olarak kabul edildi. Türk devletinin teröre destek vermeye devam etmesi tehlikedir. Bu tehlikenin sona ermesi için Türk devletine ve işlediği suçlara karşı tavrın net olması lazım. Serêkaniyê ve Girê Spî işgalinin ardından DAİŞ’in morali yükseldi. Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn’nin özgürleştirilmesinin önemi terörün bitişinin başlangıcı olan Efrîn’in özgürleştirilmesiyle paraleldir.

Bütün halkımıza Kobanê, Efrîn ve Kuzey ve Doğu Suriye’deki direniş çizgisini takip etmesi çağrısı yapıyoruz. Çünkü bu tarihi miras, zaferin, demokratik toplumun ve Suriye istikrarının sağlanmasının yoludur.”