Özsavunma Güçleri son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Mihemed Nayîf El-Hemed, Ehmed Casim El-Hisên ve Fûad Hirêş, Şehit Hani El-Hesen Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin Terörü Sona Erdirme Aşamasında şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Mihemed Nayîf El-Hemed, Ehmed Casim El-Hisên ve Fûad Hirêş, Dêrazor’un El-Besra beldesinde bulunan Şehit Hani El-Hesen Şehitliği’nde yüzlerce kişinin katılımıyla düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit cenazelerini Şehit Aileleri Meclisi’nden alan halk, onlarca araçtan oluşan bir konvoyla Şehit Hani El-Hesen Şehitliği’ne doğru yola çıktı. Uğurlama merasimi Özsavunma Savaşçılarının düzenlediği askeri törenle başladı. Ardından konuşma yapan Özsavunma Güçleri Komutanı Demhat Tirbespiyê, şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, “Şehitlerimiz özgürlük ve direniş meşalesidir, onların fedakarlığı sayesinde DAİŞ çeteleri yok oldu ve bölgemiz tekrardan aydınlığa kavuştu” dedi.

Şehit Aileleri Meclisi üyesi Suha Mihemed ise, “Şehitler direniş sembolüdür, özgür ve onurlu bir yaşam için canlarını feda ettiler. Şehitler her zaman kalbimizde yaşayacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit Aileleri Meclisi ayrıca Cizre Fırtınası Hamlesi’nde 19 Şubat günü şehit düşen Özsavunma Güçleri savaşçıları Ebdulhemîd Tebhan, Abdullah El-Mutleg, Malik Salih, Ebdulqadir El-Elî ve Ebdulrezaq El-Tamê ve 26 Kasım 2018 yılında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri savaşçısı Mihemed Emin El-Hemada’nın şahadetini açıkladı.

Törenin sonunda şehit cenazeleri annelerin zılgıtları ve sloganları eşliğinde toprağa verildi.